Emoții și bucurie la Festivitatea de Absolvire a Colegiului Economic „Transilvania” din Târgu Mureș

FESTIVITATE. Miercuri, 5 iunie 2024, cele șase clase de absolvenți ale Colegiului Economic „Transilvania” din Târgu Mureș au trăit momente de neuitat la festivitatea de absolvire organizată la Sala Sporturilor. Acest eveniment a fost marcat de emoții intense și bucurie adolescentină, simbolizând sfârșitul unei etape educaționale și începutul vieții adulte.

Directorul instituției, prof. Rucoi Gheorghiță Adrian, a subliniat importanța acestui moment de tranziție, evidențiind faptul că absolvirea îmbină sfârșitul liceului cu începutul unei noi etape de viață: „Acest moment împletește armonios începutul cu sfârșitul și se ornează pe emoții dintre cele mai variate și mai înălțătoare. Dragi elevi, dacă astăzi puneți punct anilor de liceu, tot astăzi începeți o nouă etapă a vieții voastre”.

Prof. Paula-Maria Dărăban, inspector general în cadrul Inspectoratului Județean Mureș, a adresat absolvenților un mesaj plin de încredere și speranță: „Ați fost martorii tăcuți ai multor festivități de absolvire, iar acum trăiți propriul vostru moment. Orice învingător este un visător care nu s-a predat. Vă doresc mult succes la examene și să vă urniți pas cu pas lumea pe care v-o doriți”.

Dumitrița Gliga, președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, le-a vorbit absolvenților despre importanța acestui moment al absolvirii, descriindu-l ca pe un timp al speranțelor nelimitate și al orizonturilor largi: „Vă doresc mult succes la examene și sunt convinsă că sunteți o generație care va face cinste acestui colegiu”.

Prof. Dr. Pocan Nicoleta Doina, directorul adjunct al unității de învățământ, a încurajat absolvenții să rămână fideli valorilor lor și să urmeze cu pasiune idealurile: „Ziua aceasta este pentru voi și despre voi, dragi absolvenți. Vă îndemn să nu renunțați la a vă urma idealurile, rămânând fideli valorilor voastre”.

În cadrul festivității, Andrei Aldea din clasa a XII-a B a fost desemnat șef de promoție, încheind cei patru ani de liceu cu media 9,86. Acesta a fost premiat pentru excelență atât de către colegiu, cât și de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș. În discursul său, Andrei a reflectat asupra anilor de liceu și a subliniat importanța stabilirii unor țeluri profesionale și personale: „Se spune că oamenii nu eșuează pentru că țintesc prea sus și ratează, ci pentru că țintesc prea jos și nimeresc”.

Sala Sporturilor a fost decorată în nuanțele tinereții – mov, roz, turcoaz, albastru și alb – culorile reprezentative ale celor șase clase de absolvenți. Evenimentul a inclus și o ceremonie de premiere a elevilor pentru rezultatele lor academice și participarea la diverse concursuri și proiecte ERASMUS+. Festivitatea s-a încheiat în mod tradițional cu aruncarea în aer a tocilor și eliberarea baloanelor cu heliu, moment mult așteptat de toți participanții.

Această zi specială a fost o celebrare a tinereții, energiei și entuziasmului tinerilor absolvenți, marcând începutul unei noi etape pline de provocări și oportunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare