Epava unei nave încărcate cu aur a fost găsită după 150 de ani. Comoara ar valora milioane de dolari

DESCOPERIRE. Jeff Hummel a căutat timp de mulți ani, în apele tulburi din nord-vestul Pacificului și în arhive locale prăfuite, orice indiciu care l-ar putea ghida către locul unde s-a scufundat o navă încărcată cu aur, acum 150 de ani. Acum crede că, în sfârșit, a găsit-o, relatează The Guardian.

Nu renunți până nu reușești. Oamenii m-au întrebat mereu cât de mult o vom mai căuta. Și le-am spus că ne vom opri doar după ce o găsim. Să ne oprim nu a fost niciodată o opțiune.”, spune el.

La aproape 150 de ani de la scufundarea SS Pacific, Hummel și echipa sa de expediție de la Rockfish Inc cred că au descoperit epava. Și în timp ce echipa se pregătește să recupereze nava cu zbaturi scufundată, speră că aurul în valoare de milioane de dolari despre care se crede că s-a scufundat odată cu nava este încă la bord.

SS Pacific era o navă cu zbaturi lungă de 68 de metri care naviga pe coasta de vest a Americii de Nord. S-a scufundat parțial în 1861 și a fost repusă pentru scurt timp în funcțiune, până când proprietarii săi au lăsat-o să putrezească, în 1870. Dar goana după aur a făcut ca ruta de la Victoria, Columbia Britanică, la San Francisco să fie foarte profitabilă, iar nava a fost readusă în funcțiune, în ciuda faptului că ar fi avut o carenă slăbită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare