Eroi în uniformă: polițiștii salutati pentru curajul lor excepțional

SIGURANȚĂ. Într-o demonstrație incontestabilă de curaj și devotament față de datoria lor, cei doi tineri polițiști, Raul Antonio Ionaș și Paul Andrei Nichita, au fost felicitați și propuși pentru avansare de către prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre.

Acțiunile remarcabile ale celor doi au avut loc în luna decembrie 2023, când, aflați în patrulare pe DN 15, polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș, au observat un autoturism staționat pe un drum agricol, atrăgându-le atenția asupra unei situații suspecte. Cu curaj și promptitudine, au decis să verifice circumstanțele, descoperind o scenă de violență domestică în curs de desfășurare.

Fosta parteneră a șoferului autoturismului era înjunghiată și în pericol de moarte. Fără a ezita, cei doi polițiști au intervenit imediat, reușind să salveze viața femeii și să imobilizeze agresorul. Acest act de eroism a fost salutat de comunitate și remarcat la nivel înalt.

În recunoaștere pentru curajul lor excepțional și contribuția semnificativă la menținerea ordinii și siguranței publice, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, le-a înmânat celor doi polițiști o plachetă de recunoștință. De asemenea, a anunțat că va solicita atât Inspectorului General al Poliției Române, cât și Ministrului Afacerilor Interne avansarea lor în grad.

Această acțiune exemplară subliniază importanța și sacrificiile aduse de forțele de ordine în protejarea comunității. Într-o lume în care riscurile și provocările sunt tot mai complexe, astfel de fapte de curaj și devotament aduc un suflu de speranță și reconfirmă încrederea în instituțiile care veghează asupra siguranței cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare