EȘEC – Proiectul de modernizare a 10 străzi din Reghin printr-o finanțare politică s-a fâsâit: nu se mai face

INFRASTRUCTURĂ. Cele 10 străzi din municipiul Reghin anunțate încă din anul 2017 că vor fi modernizate și în acest an promise că vor beneficia de o semnificativă finanțare politică (peste 3,3 milioane de lei) garantată pe relația pesedistă (primar Maria Precup – Guvern PSD) nu vor mai fi reabilitate.

 

Lotul IV al străzilor din Reghin, propus pentru modernizare printr-o investiție finanțată în cea mai mare parte prin PNDL, cuprinde străzile Vișinilor, Mărului, Prunului, Spicului, Ghiocelului, Narciselor, Arenei, Ghețarului, Molidului și Gheorghe Șincai. Pentru asigurarea cofinanțării proiectului, administrația publică locală a pus deoparte, în bugetul local, și suma cu care trebuia să contribuie la execuția proiectului, respectiv 70.000 de lei (întreg proiectul totalizează 3.412.000 lei).

 

După îndepărtarea pesedistei Precup din funcția de primar, pe motiv de încălcare a legii, interimarul (viceprimarul UDMR Márk Endre Dezső) a cerut ca în rectificarea bugetară suma să fie eliminată din buget, cu motivația că “investiția Modernizare străzi lotul IV nu are semnat contractul de finanțare și investiția nu se poate realiza în acest an”. Adică, social-democrat s-a rezolvat: nu se poate. Nu s-a putut nici în 2017. Nici în 2018. Așa că nu e nicio surpriză că nu se poate realiza nici în 2019. Poate în 2020, că-i an electoral.

 

Cătălin VISCHI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare