ETAPA 13, CU GHINION – Echipele mureșene Avântul Reghin și Unirea Ungheni, înfrângeri pe linie pe teren propriu

0
434
Unirea Ungheni - Unirea Alba Iulia

CRONICI DE MECI. Vineri, 26 martie, Liga a III-a a programat debutul celei de-a 13-a etape a ediției 2020-2021, cifră care a purtat 100% ghinion celor două reprezentante ale județului Mureș, Avântul Reghin și Unirea Ungheni (județul nu are reprezentate în Liga a II-a și Liga națională), deși ambele au evoluat pe teren propriu.

 

Avântul, învinsă de Cugir

 

În a patra etapă a returului, atât Avântul, cât și Unirea au jucat pe teren propriu, reghinenii cu CSO Cugir, echipă clasată pe locul 2 în Seria a 9-a, dar care a fost învinsă în primulmeci oficial din acest an de conjudețeana nou-promovată din Ungheni. Așadar, Avântul pleca cu prima șansă în acest meci. Socoteala de acasă nu s-a potrivit nici de această dată, jucătorii din Alba plecând victorioși de la Reghin, după ce au întors rezultatul în repriza a doua.

 

Antrenorul Răzvan Dan a rămas consecvent, începând partida cu o singură înlocuire față de echipa care pierdea etapa trecută la Hunedoara, în defensivă, Pop în locul suspendatului Sergiu Chirilă (înlocuire forțată: Chirilă a luat cartonaș roșu în partida cu CS Hunedoara): Bucin – Nimrod, Merdariu, Pop, Truță – Murar, Sergiu Luca, Covaciu, Cristian Chirilă – Harko, Bujor.

 

Pentru oaspeți, prezentați de clubul gazdă cu vechea denumire (Metalurgistul), antrenorul Lucian Itu a început partida cu: Toilă – Vitihna, Dohotariu, Vlădia, Rus – Boldea, Păcurar, Grozav, Cocan – Dușmanu, Lupu.

 

Meciul, arbitrat la centru de Răzvan Lădar din Zalău, i-a tensionat în prima repriză pe oaspeți din cauza unui cumul de întâmplări: golgheterul lui CSO, Marius Lupu, a înscris însă golul a fost anulat, apoi reghinenii au deschis scorul în urma unei faze norocoase (tânărul mijlocaș Cristian Chirilă a fost lovit în spate de un șut-centrare, în minutul 35, iar mingea a ricoșat în poarta lui Toilă), iar spre finalul reprizei, în minutul 43, șutul lui Cocan a lovit bara.

 

Avântul a intrat la cabine cu noroc și cu avantaj: 1-0 (oricum, de subliniat că a fost primul gol înscris de reghineni în vreun meci oficial din 2021, după seceta din cele două partide precedente, cu Sticla Arieșul Turda și CS Hunedoara). În repriza a doua, oaspeții restabilesc repede egalitatea, în minutul 48, când juniorul Duşmanu (cel care a înscris o dublă Reghinului și în meciul tur, terminat 4-1 pentru CSO, după ce Avântul a condus cu 1-0) a reluat în plasă mingea revenită dintr-un nou șut în bară (de acea dată, al mijlocașului Paul Păcurar).

 

În fine, pentru ca ghinionul să fie complet, în minutul 77, Alin Dohotariu reia cu capul după un corner și înscrie pentru 1-2, întorcând soarta unei partide în care au avut cele mai mari ocazii de gol. Avântul Reghin – CSO Cugir: 1-2 (1-0), goluri Cristian Chirilă (min. 35) / Alexandru Duşmanu (min. 48), Alin Dohotariu (min. 77).

 

A fost ca o întoarcere în timp cu 6 ani, în 2015 Avântul pierzând acasă cu același scor, însă pe atunci echipa CSO de astăzi se numea Metalurgistul. Avântul Reghin rămâne pe locul 4 (confortabil și fără nicio pretenție de promovare), cu 20 de puncte, și etapa următoare, în 3 aprilie, joacă în deplasare cu CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca, o echipă, la fel, fără veleități de promovare (locul 7 din 10).

 

Unirea Ungheni, învinsă în 5 minute în 10 oameni

 

La Ungheni, dacă înaintea acestei etape nou-promovata Unirea (locul 3) mai spera să poată intra la meciurile de baraj (implicit să depășească CSO Cugir la finalul sezonului regular), visele s-au spulberat. În meciul de vineri, 26 martie, Unirea a întâlnit pe teren propriu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, echipă clasată pe locul 7, liniștită în privința retrogradării la adăpostul celor 14 puncte.

 

Antrenorul Adrian Pop a început partida cu următorul 11: Denis Feier – Florian Trăistar, Birtalan Alpar, Flavius Dumbrăvean, Sebastian Bucur, Andrei Rusu Miclean, Raul Vidrășan, Laurențiu Moț, Paul Aldea (cpt.), Silviu Măneran, Tiberiu Petriș.

 

Adi Bicheși (Unirea 1924 Alba Iulia) i-a trimis în teren pe: Rareș Sporea – Nimrod Zsigmond, Radu Scrob, Mario Codrea, Alex Giurgiu (cpt.), Adi Adam, Andrei Bârdea, Dani Lupșan, Bogdan Bucurică, Cipri Selagea, Răzvan Fetița.

 

Aparent, un meci simplu, mai ales că mureșenii au câștigat și în tur, la Alba Iulia, cu 3-2. Dar acum situația a fost în oglindă, ca și în cazul meciului de la Reghin. După o primă repriză albă, care nu a schimbat nimic pe tabela de marcaj, în care mureșenii au dominat steril (min. 7 Măneran, min. 11 Bucurică, țșuturi care nu au găsit spațiul porții – primul șut pe poartă al gazdelor a fost în min. 43, prin Petriș), repriza a doua a început prevestitor.

 

În min. 53, Răzvan Fetița înscrie, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid, iar în min. 62 șut în cross al lui Bogdan Bucurică, reținut de tânărul Feier. O ocazie care s-a răzbunat, Unirea deschizând scorul în minutul 63, prin căpitanul Aldea, după o centrare a lui Iliescu, cu capul bară-bară-gol. O reușită de biliard, în care înainte de a intra în poartă mingea a atins transversala și bara laterală. A fost, însă, o răzbunare de scurtă durată, pentru că a urmat ceva desprins din cele mai negre coșmaruri ale jucătorilor lui Adrian Pop.

 

După ratarea uriașă din min. 74 a lui Radu Iliescu (reluare din vole salvată de pe linia porții de fundașul Nimrod), oaspeții rămân în 10, același Nirod primind al doilea cartonaș galben (în 3 minute a primit ambele cartonașe!) și fiind eliminat. Cu 1-0 pe tabelă, un om mai mult pe teren și o echipă (aparent) fără motivații, Unirea Ungheni părea că se desprinde în câștigătoare sigură.

 

Dar au venit cele 5 minute negre în care cei din Alba au marcat de 3 ori: în minutul 81, Bogdan Bucurică șutează printre portarul Feier și bara laterală și aduce egalarea. După doar 3 minute, Marian Codrea șutează tare, tânărul Feier (17 ani) respinge în față și căpitanul oaspeților, Alex Giurgiu înscrie sub transversală (min. 84). N-au apucat bine să se trezească gazdele, că în minutul următor Giurgiu înscrie pentru 3-1, semnând dubla din lovitură liberă.

 

Golul al doilea al mureșenilor a fost înscris în ultimul minut de prelungiri, în urma executării rapide a unei lovituri libere (cei din Alba Iulia așteptau să primească un cartonaș galben), David Potor a scăpat singur în stânga și a marcat, reducând din diferență. Inutil, istoria meciului a fost scrisă așa: Unirea Ungheni – AFC Unirea 1924 Alba Iulia 2-3, goluri Paul Aldea (min. 63), David Potor (min. 90+4) / Bogdan Bucurică (min. 81), Alexandru Giurgiu (min. 84, 85).

 

În urma înfrângerii, Unirea Ungheni a rămas pe locul 3, dar diferența față de locul 2 (care i-ar duce la baraj și care este ocupat de CSO Cugir) a crescut la 6 puncte. Etapa următoare, în 2 aprilie, Ungheni joacă în deplasare la liderul seriei, Unirea Dej, într-un reloaded al seriei cinematografice (cu Tom Cruise în rol principal) Misiune: Imposibilă (Mission: Impossible).

 

* Foto: @ Nicu Pățan via alba-sport.ro

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ