MUREȘ – Provocare a Bibliotecii Județene, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților pentru Copii: scurte videoclipuri ale celor mici despre cartea preferată

PROVOCARE. Pentru că în 2 aprilie este celebrată Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, Biblioteca Copiilor (de la Biblioteca Județeană Mureș) lansează o provocare celor mici, ca un joc, cu scopul de a insufla plăcerea de a citi şi pentru a îndrepta atenţia către cărţile pentru copii.

 

Până la 1 aprilie 2020, copiii sunt invitați să trimită pe pagina de Facebook a Bibliotecii (www.facebook.com/bibliotecamures) scurte filmări prin care să-i convingă pe ceilalți de faptul că a lor carte preferată merită să fie citită. De asemenea, cei de la Biblioteca Copiilor s-ar bucura dacă le-ați spune și care este cartea voastră de suflet împrumutată de la bibliotecă!

 

Acțiunea, denumită “Cartea preferată”, “poate fi transpusă la nivelul grupelor, claselor și, de ce nu, în familie. Toate aceste tipuri de grupuri pot să își desemneze cartea preferată, dar să ne spună și nouă. În așteptarea vizitelor printre rafturi, a serilor de poveste, a diferitelor cercuri și activități fizice, haideți să vedem împreună ce mai citesc ceilalți copii și astfel, să construim un raft virtual cu sugestii de lectură”, au precizat organizatorii, subliniind că toate înregistrările video vor fi organizate și publicate pe pagina de Facebook a Bibliotecii și vor rămâne acolo pentru a le putea asculta ori de câte ori veți dori.

 

Pentru a încuraja lectura, cei de la Biblioteca Județeană Mureș au început anul cu acțiunea „Amintește-ți să citești” (de Ziua Culturii Naționale), continuată cu „Olvasni jó!” (de Ziua Culturii Maghiare) și cu evenimentul online „Citim cu voce tare”.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare