Euroins încearcă să recupereze licența din România; plănuiește să opereze în continuare din Bulgaria

ABROGARE. Grupul bulgar de asigurări Euroins (EIG) a depus la Curtea de Apel București o cerere de recuperare a licenței de funcționare a filialei sale locale Euroins România și, în același timp, a venit cu o propunere care i-ar permite să opereze pe piața românească.

Concret, EIG a depus în instanță o cerere de abrogare a deciziei din 17 martie prin care autoritatea de piață din România, ASF, a ridicat licența de funcționare a Euroins România pentru “semne de insolvență”, invocând un capital insuficient.

Ulterior, organismul european EIOPA ar fi confirmat lipsa de capital – deși nu a fost publicat oficial niciun raport în acest sens.

În același timp, EIG spune că este pregătită să transfere portofoliul filialei sale din România către subsidiara de reasigurare bulgară EIG Re, care ar urma astfel să efectueze toate plățile aferente portofoliului. Ca parte a propunerii de soluționare amiabilă, Euroins Bulgaria ar urma să înceapă să opereze pe piața românească în regim de Libertate a Serviciilor (FoS).

Cele două elemente ale propunerii nu sunt prezentate de EIG ca fiind legate, dar este firesc să presupunem că, dacă societatea bulgară nu rezolvă pe cale amiabilă problema portofoliului său din România, autoritatea pieței românești va interzice Euroins Bulgaria să lanseze operațiuni pe piața locală.

După ridicarea licenței de funcționare a Euroins România, ASF a transferat portofoliul acesteia către fondul de garantare a asiguraților FGA – ceea ce înseamnă că plățile vor fi deservite de viitorii cumpărători de asigurări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare