Europarlamentarii care vor reprezenta România în 2024-2029

EUROPARLAMENT. Biroul Electoral Central a publicat marți seara rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din 9 iunie 2024, stabilind componența delegației României în Parlamentul European pentru următoarea legislatură. Împărțind cele 33 de mandate alocate țării noastre, rezultatele au confirmat următoarele:

Alianța electorală PSD PNL a obținut cel mai mare număr de voturi, însumând 48,55%, ceea ce corespunde cu 19 mandate de eurodeputat. Printre cei aleși se numără Mihai Tudose și Gabriela Firea din PSD, precum și Rareș Ioan-Bogdan și Adina Vălean din partea PNL.

Alianța AUR a obținut 14,93% din voturi, asigurându-și astfel 6 mandate în Parlamentul European. Printre aceștia se află Cristian Terheș, Claudiu Târziu și Maria Teodorescu.

Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei a primit 8,71% din voturi, ceea ce i-a adus 3 mandate de europarlamentar. Printre cei aleși se numără Dan Barna și Vlad Voiculescu din USR, alături de Eugen Tomac din PMP.

Uniunea Democrată Maghiară din România a obținut 2 mandate, reprezentate de Winkler Gyula.

Partidul S.O.S România și-a asigurat, de asemenea, 2 mandate de eurodeputat, prin Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.

Candidatul independent Nicu Ștefănuță a câștigat un mandat de europarlamentar.

Componența delegației României în Parlamentul European pentru următorii cinci ani reflectă un mix variat de reprezentanți ai diferitelor partide politice și alianțe, urmând să contribuie la dezbaterile și deciziile importante pentru viitorul Uniunii Europene.

Alegătorii români au făcut astfel alegerea lor pentru reprezentarea în legislativul european, iar viitorii eurodeputați au responsabilitatea de a promova interesele țării noastre în cadrul Uniunii Europene, în următorul mandat parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare