Europarlamentarii români și colegii lor greci și bulgari fac apel la ridicarea controalelor la frontiera terestră dintre România, Bulgaria și Grecia

POLITICĂ EXTERNĂ. Un grup de europarlamentari, inclusiv Dacian Cioloș și Vlad Gheorghe din România, alături de Georgios Kyrtsos din Grecia și Daniel Lorer din Bulgaria, au transmis o scrisoare oficială ministrului imigrației și azilului din Grecia, Dimitris Kairidis. În scrisoarea comună, aceștia îi recomandă oficialului grec să propună ridicarea controlului la frontiera terestră dintre România, Bulgaria și Grecia, în cadrul reuniunii informale a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne desfășurată joi.

Argumentele prezentate în scrisoare subliniază oportunitatea și necesitatea rapidității în eliminarea controalelor la această frontieră. Printre motivele invocate se numără pregătirea continuă a Bulgariei și României pentru aderarea completă la Schengen, susținută și de rezoluții ale Parlamentului European. De asemenea, reprezentanții industriei turismului și HORECA din Grecia solicită ridicarea controalelor pentru a facilita sosirea turiștilor români și bulgari în Grecia.

Scrisoarea subliniază că pierderile financiare cauzate de controalele la frontierele terestre între cele trei țări sunt semnificative pentru companiile de transport și turiști, afectând costurile călătoriilor, câștigurile financiare ratate și timpul.

Europarlamentarii și parlamentarul bulgar consideră că implementarea rapidă și decisivă a propunerii va consolida încrederea reciprocă între cele trei state membre și va spori eficiența colaborării lor în cadrul UE. Ei subliniază că această propunere este în interesul cetățenilor și reprezintă o responsabilitate comună pentru depășirea dificultăților, oferind beneficii maxime pe baza relațiilor de bună vecinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare