Eurovision 2023: Modificări pentru România și Polonia

EUROVISION. Înainte de Liverpool, au avut loc modificări ale pieselor poloneze și românești pentru concursul Eurovision.

“Solo”, intrarea poloneză, a suferit modificări înaintea celei de-a 67-a ediții a concursului Eurovision. În varianta karaoke, intrarea poloneză prezintă acum un break de dans la mijloc, care nu apărea în versiunea interpretată la selecția poloneză. Pauza de dans apare la puțin mai puțin de 2 minute după începerea melodiei și durează aproximativ 20 de secunde.

“D.G.T (On and Off)”, piesa românească a suferit modificări la instrumentație pentru Liverpool. Piesa de acompaniament prezintă acum o chitară acustică solo până la puțin peste 1 minut din melodie, înainte de a face tranziția către vechea piesă de acompaniament.

Eurovision 2023

Liverpool va găzdui următoarea ediție a concursului Eurovision Song Contest la M&S Bank Arena. Decizia vine după mai multe runde de preselecție a diferitelor orașe din Marea Britanie, deoarece câștigătorii concursului din 2022, Ucraina, nu au putut găzdui. Eurovision 2023 va avea loc pe 9, 11 și 13 mai.

Liverpool este cunoscut la nivel mondial ca fiind locul de naștere al trupei Beatles, precum și pentru evenimente muzicale precum Africa Oyé, Festivalul Internațional de Muzică din Liverpool și Sound City. Orașul găzduiește puțin sub 500.000 de locuitori și este cunoscut pentru locurile sale emblematice de muzică și pentru evenimentele culturale. Orașul este conectat la restul lumii prin intermediul Aeroportului Liverpool John Lennon.

Concursul din 2023 va fi primul concurs din 1979 în care națiunea câștigătoare nu a putut găzdui următorul concurs. Este cea de-a șasea ocazie în general în care o altă țară a găzduit concursul după ce națiunea gazdă inițială nu a putut să o facă, după Olanda în 1960, Franța în 1963, Monaco în 1972, Luxemburg în 1974, Israel în 1980 și Ucraina în 2023. Concursul din 2023 va extinde, de asemenea, recordul Regatului Unit de a găzdui Eurovision de nouă ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare