Producția de automobile din România a crescut cu 5% de la an la an în T1

AUTO. Producția de automobile a celor doi constructori români Dacia/Renault și Ford (Otosan) a crescut cu aproape 5% în primul trimestru față de aceeași perioadă din 2022, la 142.756 de unități, potrivit datelor Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

În martie, însă, producția a încetinit ușor, scăzând cu aproape 3% în ritm anual, la 55.428 de unități, potrivit Ziarul Financiar. Dintre acestea, 35.610 au fost asamblate la Dacia, în creștere cu 2% față de martie 2022, și 19.818 la Ford Otosan Craiova, în scădere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dacia a lansat noi modele, în timp ce Ford a renunțat la producția lui EcoSport la sfârșitul anului 2022.

România a produs, pentru prima dată în istorie, peste 500.000 de automobile în 2022. Cu toate acestea, oficialii ACAROM se așteaptă ca cifra de afaceri a industriei să revină doar la nivelul din 2019 (31 mld. euro), potrivit Autoexpert.ro. Acest lucru este destul de dezamăgitor având în vedere inflația și numărul mult mai mare de automobile produse.

Ford Otosan prezintă noul model Transit Courier, care va fi produs în România
Separat, însă, producția industrială din industria autovehiculelor a avut constant performanțe sub ritmurile puternice de creștere raportate de ACAROM în termeni de unități (automobile produse).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare