Evadare din Alcatraz – parte a șaptea

CURIOZITĂȚI. O afacere neconvențională
Una dintre ultimele rânduri ale notei s-a dovedit a fi cea mai șocantă, întrucât Anglin a mărturisit că a trăit cel mai recent în „California de Sud”. Dacă scrisoarea este într-adevăr autentică, este posibil ca Anglin să fi trăit la câteva ore de închisoarea de care a încercat atât de disperat să evadeze cu toți acești ani în urmă.
După cum se dovedește din cele relatate, autorul scrisorii avea evident o stare de sănătate foarte precară. Având nevoie de ajutor serios, Anglin a scris în speranța că ar putea să primească tratament medical dacă ar fi de acord să se întoarcă la închisoare – o ofertă cel puțin neobisnuită, .

Dovada autenticității
Scrisoarea s-a încheiat cu o încercare de negociere. Dacă s-ar face un anunț la televiziune în care să se promită că va fi închis pentru cel mult un an și va primi îngrijiri medicale adecvate, Anglin ar dezvălui locația lui exactă.
Dar, înainte ca oamenii legii să poată începe negocierile, validitatea scrisorii trebuia investigată. În primul rând,trebuia să fie efectuată o analiză atentă pentru a determina dacă din notă ar putea fi extrase orice informație suplimentară.

Rezultate de la laborator
Un laborator plin de analiști criminaliști a căutat posibile urme de ADN sau amprente digitale parțiale care ar fi putut fi lăsate în urmă pe suprafața hârtiei. De asemenea, experți în scris de mână au fost aduși la compararea scrisorii cu mostre de scris provenite de la toți cei trei evadați.
În cele din urmă, instituțiile de știri locale au susținut că rezultatele pe care le-au obținut au fost neconcludente. Cu alte cuvinte, autenticitatea scrisorii nu a putut fi confirmată sau infirmată.

Șerifii americani răspund
În trecut, șerifii americani au susținut că era cu siguranță posibil ca prizonierii să fi scăpat cu viață din Alcatraz. Cu toate acestea, după ce scrisoarea a fost făcută publică, un reprezentant a susținut că șerifii nu credeau în autenticitatea notei.
În ciuda îndoielilor lor, Serviciul șerifilor a susținut că vor continua să investigheze pistele până când vor apărea dovezi că sunt morți – sau, cel puțin, că au împlinit vârsta de 99 de ani. Dar, odată cu apropierea acelui reper, este puțin probabil să apară dovezi concrete. La urma urmei, investigația de 17 ani a FBI s-a încheiat când nu au reușit să adune nicio informație credibilă că trio-ul era încă în viață.

Investigație deschisă
Scrisoarea a ajuns la dispoziția publicului doar atunci când unui post de știri local i s-a oferit o copie dintr-o sursă anonimă. Când povestea a izbucnit, șerifii au fost forțați să facă o declarație în acest sens.
Fiind singura organizație care a menținut cazul deschis după atâția ani, șerifii cunoșteau cazul atât din interior cât și din exterior, după decenii de investigații. „Nu există absolut niciun motiv să credem că vreunul dintre ei și-ar fi schimbat stilul de viață și și-ar fi devenit cetățeni care respectă legea după această evadare”, au declarat ei.

Noi descoperiri
Cu un interes reînnoit pentru cazul lor, un grup de cercetători a ajuns să calculeze ce fel de condiții ar fi întâlnit deținuții în noaptea evadării lor. Conform constatărilor lor, curentul ar fi fost în favoarea lor dacă ar fi plecat în jurul miezului nopții și există o probabilitate foarte mare ca ei să fi putut supraviețui apelor periculoase.
Având în vedere aceste informații, are sens de ce Serviciul șerifilor a menținut un mandat activ pentru bărbați de-a lungul anilor. În 2009, un deputat a declarat că organizația „nu renunță să caute oameni”.

Povestea unui angajat din Alcatraz
În martie 2018, ultimul gardian care a părăsit Alcatraz a aruncat puțin mai multă lumină asupra situației. În onoarea celei de-a 55-a aniversări de la închiderea închisorii, Jim Albright a fost de acord cu un interviu în care a fost întrebat dacă credea că Anglin și compania ar fi putut supraviețui evadării lor.
„Cred că s-au înecat, chiar cred”, a declarat Albright în interviu. În opinia sa, bărbații nu ar fi putut ajunge în siguranță. În schimb, el crede că presupusa scrisoare a lui John Anglin a venit de la un individ disperat să găsească un tratament pentru cancer prin orice mijloace necesare.

Unde sunt ei acum?
Până în prezent, încă nu există dovezi concludente cu privire la soarta lui Frank Lee Morris, John Anglin și Clarence Anglin. În plus, nu este clar dacă forțele de ordine au reușit vreodată să ia legătura cu autorul scrisorii din 2013.
Cu toate acestea, dacă bărbații sunt într-adevăr încă acolo, ar fi destul de în vârstă. John Anglin ar avea 86 de ani, în timp ce Clarence ar avea 87. Frank Morris și-ar aniversa 90 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare