UPDATE: EVAZIUNE FISCALĂ – Percheziții și șase mandate într-un dosar cu prejudiciu de peste 2 milioane de lei creat de o firmă din Mureș

PENAL. Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, 76 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie din Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman şi Bucureşti au efectuat astăzi, 10 mai, 46 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele reprezentanţilor legali ale acestora, cercetați pentru cauzarea unui prejudiciu de peste 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

 

Dosarul penal este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş și au fost puse în aplicare șase mandate de aducere. Conform Poliției, în perioada 2015-2016, reprezentanţii unei firme din Tîrgu Mureş ar fi efectuat livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

 

De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea mureşeană ar fi înregistrat în contabilitate facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip “fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale.

 

UPDATE. Vineri, 11 mai 2018, ora 12:25. Una dintre firmele vizate de anchetatori este OrtoProfil Prod (care are ca obiect principal de activitate producția de dispozitive, aparate și instrumente medicale și de laborator și la care acționar este liderul UDMR, György Frunda, alături de Ferenc Vilmos Boga, ultimul având și calitatea de administrator).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare