Diana Bulimar

EVENIMENT – Fosta campioană la gimnastică Diana Bulimar vine în Târgu Mureș pentru a le dărui copiilor cartea „Povestea lui Didi”

POVESTEA LUI DIDI. Miercuri, 13 noiembrie, la ora 10.00, la Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureș, are loc lansarea cărții “Povestea lui Didi” a fostei componente a echipei naționale de gimnastică Diana Laura Bulimar (24 de ani), medaliată la campionatele europene, mondiale și la Jocurile Olimpice. Diana Bulimar și Asociația Curtea Veche va oferi cartea (cu autograf) celor 300 de elevi din clasele I-VIII din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureș.

 

“Povestea lui Didi” este un concept editorial de Alina Bâltâc, cu ilustraţii de Gabi Toma. Volumul a apărut la Curtea Veche Publishing, este dedicat copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani și spune povestea Dianei în drumul ei de a deveni una dintre cele mai strălucite gimnaste ale lotului național din ultimii zece ani.

 

Evenimentul va include o discuție a Dianei Bulimar cu copiii prezenți despre experiența proprie cu lectura și educația prin sport. “Mă bucur tare mult pentru că am putut povesti în această carte despre experiențele mele în sport, fie dureroase, fie extrem de frumoase. E important ca orice copil să înțeleagă ce este în spatele unei medalii și că, pe lângă visul de a reuși, e o muncă imensă pe care fiecare dintre noi trebuie să fie dispus să o facă pentru a ajunge acolo unde își dorește”, a declarat Diana Bulimar.

 

Donația face parte din programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche şi desfăşurat în comunităţile agricole în parteneriat cu producătorul de îngrăşăminte minerale Azomureş, au comunicat organizatorii evenimentului.

 

Recent, Asociația Curtea Veche a inițiat campania națională #timpulsacitim (www.timpulsacitim.ro), prin care răspunde la statisticile îngrijorătoare privind lectura în România, care arată că 1 din 2 români nu a citit nicio carte în ultimul an sau 1 din 5 români nu a citit o carte niciodată. În campanie au fost implicați lideri de opinie, antreprenori, oameni de cultură, jurnaliști care citesc o pagină dintr-o carte, arătând că, dacă vrei, există timp și pentru lectură.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare