EVENIMENT – În Sighișoara, se dezvelește Monumentul Eroilor, în onoarea celor care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial

0
289

MONUMENT. Luni, 19 noiembrie, de la ora 11, în imediata vecinătate cu Catedrala Ortodoxă “Sfânta Treime” din Sighișoara, are loc ceremonia de dezvelire a Monumentului Eroilor, ridicat în onoarea eroilor locali care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial. Monumentul a costat puțin peste 97.000 de lei și a fost proiectat de arhitectul Ioan Velicu (Velimar Arhitect SRL).

 

Monumentul a fost finanțat de Ministerul Culturii și Indentității Naționale (cu suma de 50.359,88 lei) și din bugetul local (cu suma de 46.680 de lei), iar slujba de sfințire va fi oficiată de Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu. Ceremonia se va încheia cu un concert al fanfarei Sighișoara și cu o defilare militară.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ