EVENIMENT – În Târgu Mureș, începe Dracula Dog Show, expoziția chinologică internațională

0
588

CONCURS. În Târgu Mureș s-a dat startul unui ciclu de șase expoziții chinologice, dintre care două CACIB (internaționale), organizate de Asociaţia Chinologică Mureş (ultimele două Dracula Dog Show şi Transilvania Dog Show, sub egida Federaţiei Chinologice Internaţionale).

 

Astăzi, sâmbătă, 14 septembrie, începe cea mai importantă, spectaculoasă, cunoscută pe plan internațional expoziție-concurs din cele șase: Dracula Dog Show (care este și criteriu de calificare la prestigiosul concurs internațional Crufts, cel mai mare din lume, din martie, organizat la National Exhibition Centre din Birmingham – Anglia).

 

Premierea celui mai frumos câine participant la Dracula Dog Show (BIS – Best In Show) și decernarea trofeului Dracula Golden Trophy (foto mic dreapta – acesta este oferit de Nanta Tansacha, o cunoscută crescătoare de câini din Thailanda) are loc la ora 18.00, la Cetatea Medievală din Târgu Mureș. Pasionații care doresc să urmărească și desfășurarea ostilităților – adică, concursul propriu-zis – sunt invitați în Parcul Municipal din Târgu Mureș, începând cu ora 9.00, unde are loc arbitrajul pe rase și grupe.

 

Președintele Asociaţiei Chinologice Mureş, Lokodi Csaba Zsolt, a precizat că sunt înscriși în competițiile organizate în Târgu Mureș peste 4.500 de câini, unii din rase rare, concurenții reprezentând 33 de țări, ceea ce este un record pentru concursurile organizate până acum în România.

 

La ediția de anul trecut a Dracula Dog Show, pentru prima dată în istoria competiției 
(în 2018 s-a desfășurat ediția a 13-a) a câștigat titlul suprem, Best In Show (BIS), 
un câine din România: York (alintat Brudi) din canisa Quantas-Napoca (un câine 
din rasa Basset Hound născut în iulie 2016, campion european de juniori în 2017, 
deținut de medicul veterinar clujean Alexandru Raul Pop).

 

 Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ