CORUPȚIE – Polițistul mureșean din dosarul „Șpăgi la RAR”, arestat pentru 30 de zile

ARESTĂRI. 10 inculpați reținuți de procurori în dosarul de corupție privind șpăgi date unor decidenți din Registrul Auto Român (RAR) vor rămâne pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit hotărârii judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu.

 

Cei 10, reținuți în primă fază pentru 24 de ore în arest, au formulat contestație, care urmează a fi judecată de Curtea de Apel Alba Iulia. Până la judecarea apelului, aceștia rămân în arestul Poliției Sibiu, hotărârea Tribunalului Sibiu fiind executorie. Printre cei 10 arestați se află și un agent de poliție de la Postul de Poliție din Băgaciu (jud.  Mureș), post din subordinea Secției de poliție rurală nr. 11 Târnăveni (șeful secţiei, inspector principal Ion Mara).

 

Conform informațiilor din dosar, instrumentat de Direcția Generală Anticorupție (DGA), gruparea arestată cerea mită pentru identificarea, omologarea şi verificarea stării tehnice a diferitelor mașini în vederea înmatriculării.

 

Între cei 10, în afara polițistului mureșean, sunt și șeful RAR Sibiu (Cătălin Ioan Oțetea) și alți trei angajați (ingineri) de la RAR Sibiu și Vâlcea: Cătălin Ioan Oțetea, Ilie Bogdan, Valeriu Helmuth Gehl, Cornel Bercu, Mihai Marian Mitrea, Ioan Horvath, Aurel Vasile Ștefan, Vasile Zîză, Liviu Rociu și Alin Ioan Popa. Toți cei 10 arestați sunt acuzați, printre alte infracțiuni, de luare de mită, dare de mită sau complicitate la dare/luare de mită.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare