INVITAȚI – Păpușarii mureșeni, la Festivalul „Fux” al teatrelor de păpuşi profesioniste maghiare din Transilvania

0
174
Foto: Teatrul Ariel Târgu Mureș

TEATRU DE PĂPUȘI. În perioada 1-5 octombrie, în Oradea, la Festivalul “Fux” (denumirea-tribut în onoarea creatorului orădean de păpuşi, Paul Fux), al teatrelor de păpuşi profesioniste maghiare din Transilvania, printre cele 17 trupe din ţară şi Ungaria invitate de organizator (Teatrul Szigligeti) participă și Teatrul “Ariel” din Târgu Mureş, precum şi studenţii de la specializarea “Actor mânuitor de păpuşi” ai Universităţii de Arte Târgu Mureş.

 

Festivalul orădean (care cuprinde atât spectacole pentru copii, cât şi producţii dedicate publicului adult) are și o secțiune concurs, iar din juriu fac parte Anikó Asbóth (directorul Teatrului de Păpuşi “Vojtina” din Debreţin), actorul Botond Benedek şi criticul de teatru Tímea Papp.

 

În acest an, festivalul celebrează, în 3 septembrie, Ziua Basmului Popular Maghiar, dar marchează și 70 de ani de la înfiinţarea teatrului de păpuşi din Oradea.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ