EVENIMENT – În Târgu Mureș, profesori universitari din trei țări propun soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie

0
191

SOLUȚII ÎN EDUCAȚIE. Mai mulţi profesori universitari din România, Italia şi Germania vor propune soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie, într-o conferinţă care va avea loc de vineri până duminică (4-6 octombrie 2019), simultan, la Sibiu şi Târgu Mureş (la Hotel Continental Forum Târgu Mureş).

 

Evenimentul – Conferinţa Internaţională de Educaţie Nonformală și aflat la a V-a ediţie – este organizat de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu și de Colegiul Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureş.

 

Conform organizatorilor, obiectivul principal al conferinţei este schimbul de bune practici în educaţia nonformală şi dezvoltarea competenţelor agenţilor educaţionali participanţi de a proiecta şi desfăşura activităţi educative cu impact pozitiv la nivelul elevilor şi studenţilor.

 

În mod practic, se vor desfăşura 14 workshopuri care vor oferi participanţilor oportunitatea de a dezbate probleme actuale din educaţie şi, mai ales, de a propune soluţii şi modalităţi de abordare constructivă a actului educaţional.

 

Speakerii evenimentului sunt Mușata Bocoș (Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca); Massimiliano Fiorucci, Fabio Bocci, Marco Catarci (toți de la Roma Tre University – Italia), Luca Decembrotto, Marco Nenzioni (ambii de la University of Bologna – Italia), Karl-Heinz Aschenbrenner (Ludwigsburg University of Education – Germania), Tamara Zappaterra (Università degli Studi di Firenze – Italia), Maria Antonella Galanti, Donatella Fantozzi (ambele de la Università degli Studi di Pisa – Italia), Daniel Mara (Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ