EVENIMENT – La Catedrala Mică din Târgu Mureș, expoziție dedicată Zilei Culturii Naționale

0
120
Catedrala Mică Târgu Mureș

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ. În perioada 14-30 ianuarie 2022, la etajul Catedralei Mici din Târgu Mureș va fi deschisă publicului expoziția grafică “Eminescu în Transilvania”, cu lucrări realizate de artistul Horea Remus Epure. Evenimentul este inițiat cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie, dată la care este omagiat cel mai mare poet român, Mihai Eminescu, supranumit Luceafărul poeziei românești.

 

Artistul târgumureșean Horea Remus Epure (70 de ani) are o activitate profesională impresionantă, care cuprinde peste 100 de expoziții personale de grafică, pastel și icoane în România și 12 expoziții personale în afara țării.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 12.30, după încheierea Sfintei Liturghii, a precizat Dragoș Burghelia, președintele Asociației Culturale „Dacii Liberi”, care îi încurajează pe cei interesați să viziteze frumoasa Biserică Bunavestire (preot Călin Șipoș), pentru a descoperi traseul parcurs de tânărul Eminescu între anii 1866-1868 prin Transilvania, ajungând și la Târgu Mureș, unde a înnoptat la Biserica de Lemn.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ