MAGISTRAȚI – Doi procurori, numiți judecători la Luduș și Târnăveni

0
808

NUMIRI. Doi procurori, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş și de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, au fost numiți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcţia de judecător la Judecătoria Luduș, respectiv Judecătoria Târnăveni – conform legii, procurorii pot fi numiți în funcția de judecător (doar la judecătorii, nu și la instanțe superioare), la cerere, la propunerea Plenului CSM, prin decret al Președintelui României.

 

Astfel, conform deciziilor CSM, Cristina Gârda a fost eliberată din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi (unde a fost prim-procuror adjunct) şi numită în funcţia de judecător la Judecătoria Luduş. Cristina Gârda a intrat în magistratură la finalul anului 2017 (decretul prezidențial de numire a fost semnat la 21 decembrie 2017), anterior numirii în funcția de procuror a fost consilier juridic la Instituția Prefectului Cluj, iar apoi la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca.

 

Alexandra Delia Sabău a fost eliberată din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş şi numită în funcţia de judecător la Judecătoria Târnăveni. Absolventă a facultăților Drept şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Alexandra Delia Sabău a intrat în magistratură spre finalul anului 2020 (decretul prezidențial de numire în funcția de procuror a fost semnat la 9 octombrie 2020 – din decembrie 2018 și până la numire a fost procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa). Anterior numirii în funcția de procuror, a fost avocat în Baroul Mureș (din 2015).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ