EVENIMENT – La Târgu Mureș, start în cursa internațională de ciclism pe șosea Turul Ținutului Secuiesc

0
190

CICLISM. Miercuri, 4 august, la ora 13.00, la Târgu Mureș se dă startul în cursa internațională de ciclism pe șosea Turul Ținutului Secuiesc. Aceasta este cea de-a 15-a ediție a competiției, dar prima care cuprinde și o etapă pe teritoriul județului Mureș. Evenimentul sportiv a fost fondat în anul 2006 de Novák Eduard și Ráduly Róbert și în 2008 a devenit primul concurs de ciclism din România de categorie UCI 2.2. (aceasta fiind o calificare internațională). Precedenta ediție, cea din 2020, a fost câștigată de ciclistul polonez Jakub Kaczmarek (echipa Mazowsze Serce Polski).

 

La competiția din acest an vor participa 114 cicliști de la 19 echipe din 10 țări: România, Ucraina, Bulgaria, Slovacia (aceste patru națiuni au înscris și echipele naționale de ciclism), Germania, Ungaria, Belgia, Austria, Italia, Polonia. Ediția 2021 va cuprinde 4 etape:

 

Etapa 1, 124,9 km – 4 august: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Bisericani – Cristuru Secuiesc – Odorheiu Secuiesc.

Etapa 2, 125,2 km – 5 august: Odorheiu Secuiesc – Gheorgheni – Izvorul Mureșului – Miercurea-Ciuc.

Etapa 3, 122,6 km – 6 august: Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc – Covasna – Sfântu Gheorghe.

Etapa 4, 151 km – 7 august: Miercurea-Ciuc – Ciceu – Frumoasa – Miercurea-Ciuc – Sânsimion – Cozmeni – Leliceni – străzile Miercurea-Ciuc.

 

* Foto: @ tourofszeklerland.ro

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ