EVENIMENT – Miercuri, la Târgu Mureş, semifinală de cupă europeană la volei feminin

0
61

VOLEI – CUPE EUROPENE. Miercuri, 23 februarie 2022, în Sala Polivalentă din Târgu Mureş, în meci tur al semifinalei Cupei CEV la volei feminin, CSM Volei Alba Blaj va juca împotriva valoroase formații turce Eczacibaşi Dynavit Istanbul. Echipa din Blaj, aflată pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană, joacă de mai mult timp meciurile de pe teren propriu din competițiile europene la Târgu Mureș, pentru că în județul Alba nu există nicio sală polivalentă care să îndeplinească standardele federației europene de volei.

 

Adversara româncelor, antrenată de Ferhat Akbaş, actualul selecţioner al naţionalei Turciei, este una dintre cele mai valoroase din Europa, având în componență mai multe superstaruri: Tijana Boskovic (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenovic (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladin (Turcia) –  primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a precizat că oricare dintre aceste jucătoare are salariul anual cât bugetul clubului din Alba.

 

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele competiției după a învins, în dublă manlă cu 3-0, 3-2, echipa franceză Volero Le Cannet. Echipa română este de 5 ori campioană națională, de 3 ori câștigătoare a Cupei României (deținătoarea trofeului), o dată câștigătoare a Supercupei României (deținătoarea trofeului), finalistă a Ligii Campionilor (2018), finalistă a Cupei CEV (2019), finalistă a Cupei Challenge (2021) – este echipa cu cel mai bun palmares internaţional din istoria voleiului feminin românesc.

 

* Foto: @Volei Alba Blaj

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ