Dorel I. Duca

EVENIMENT – Mureșeanul Dorel I. Duca prezidează, în Maramureș, Conferința Națională „Didactica Matematicii”

ȘTIINȚĂ. Sâmbătă, 19 mai, de la ora 9.30, la Casa Orășenească de Cultură din Cavnic (jud. Maramureș) are loc deschiderea oficială a celei de-a 34-a ediții a Conferinței Naționale „Didactica Matematicii”, eveniment organizat de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, filialele din Maramureș și Cluj a Societății de Științe Matematice, Colegiul Economic „Pintea Viteazu” din Cavnic și administrația locală.

 

La acest important eveniment al matematicii românești a fost anunțată prezența a peste 200 de invitați de marcă, aceștia urmând să participe la conferințele organizate pe șase secțiuni. Evenimentul este prezidat de prof. univ. emerit dr. Dorel I. Duca (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și moderat de  prof. univ. dr. Vasile Berinde (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca).

 

Matematicianul Dorel I. Duca (70 de ani) s-a născut în Chețani (jud. Mureș). Clasele elementare le-a făcut în satul natal, cele liceale în Luduș, iar studiile universitare la Facultatea de Matematică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde acum este profesor. Este doctor în matematică și membru al American Mathematical Society. A publicat peste 30 de lucrări științifice în țară și în străinătate, cea mai valoroasă fiind considerată „Programare matematică în domeniul complex” (1982).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare