Sebestyén Julianna

RECUNOAȘTERE – Profesoara de matematică Sebestyén Julianna din Târgu Mureș, laureată a Premiului Mentor pentru excelență în educație

PREMIU. Născută în Ciceu (Harghita), Sebestyén Julianna și-a petrecut copilăria în Bacău și apoi în Miercurea Ciuc. Și-a finalizat studiile la Institutul Pedagogic din Tîrgu Mureș și a lucrat ca profesoară de matematică în acest oraș până la pensionarea sa. Este membru fondator al Asociației de Matematică „Vályi Gyula” (1994), în cadrul căreia a înființat un Cerc de matematică, acesta funcționând astăzi ca Centru de excelență în identificarea și pregătirea talentelor din regiune. Acest Centru a oferit șansa pentru sute de copii din zona Tîrgu Mureș să aprofundeze tainele matematicii.

 

Laureații „Premiile Mentor” 2017 – Sebestyén Julianna (prima din stânga)

 

Pentru activitatea sa pedagogică de peste 40 de ani și pentru preocupările sale în slujba copiilor înzestrați, a primit mai multe distincții, inclusiv acum Premiul Mentor pentru excelență în educație – această distincție este acordată anual, din 2010, pentru 10 profesori și antrenori care s-au remarcat „în modul de a construi valori reale” (evenimentul este organizat de Fundația pentru Comunitate și de MOL România, premiile constând dintr-un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi și suma de 8.000 de lei). Ediția din acest an a Premiilor Mentor pentru excelență în educație a fost organizată la Teatrul Odeon din București.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare