Elena Harja

EVENIMENT – Pictorița Elena Harja din Reghin, singura mureșeancă invitată la Salonul Internaţional de Artă Naivă

ARTĂ. O mureșeancă expune la Salonul Internaţional de Artă Naivă “Policarp Vacarciuc”, desfășurat la Galeria de Artă a Ateneului din Iași. Manifestarea este organizată de revista “Galeria naivă” și are printre participanți artiști din Brazilia, Columbia, Germania, Israel, Italia, Ungaria și România.

 

Pictorița Elena Harja din Reghin e singura murșeancă din cei 15 artiști români invitați să expună lucrări la a VII-a ediție a Salonul Internaţional de Artă Naivă din Iași, care va fi deschis publicului până în 9 septembrie. Elena Harja s-a născut la 3 februarie 1961, în localitatea Ibănești Pădure, locuiește în Reghin și este membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2013.

 

Conform organizatorilor, lumea artei naive, născută „odată cu apariţia primelor desene de pe pereţii peşterilor, şi-a păstrat în ciuda vremii ce a trecut, aceeaşi etichetă, ca fiind creaţia unora ce nu au studiat tehnici de creaţie, chiar dacă la ora actuală sunt numeroase forme de învăţământ în domeniul artistic, de la studii primare până la cele universitare, adepţii acestui gen de artă pictează liber sub instinctul sufletului”.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare