EVENIMENT – Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană în vizită la UMFST și la festivitatea de absolvire

VIZITĂ. Marți, 26 iulie 2022, Secretarul general adjunct al NATO – Mircea Geoană a avut o întâlnire cu conducerea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în care a apreciat infrastructura didactică și de cercetare a Universității și a spus despre UMFST că este „o universitate excepțională”.
 
„În primul rând, din ceea ce știu eu și cunosc relativ bine mediul academic românesc, este prima universitate care are această dimensiune profund interdisciplinară. Este o abordare foarte holistică a educației pe care eu o salut. Este modul în care toate școlile mari din lumea civilizată se organizează și mă bucur să văd aici, la Târgu Mureș, un model de excelență în care medicina, farmacia, tehnologia, ingineria, dreptul, economia și medicina militară coexistă. Vreau să vă felicit, domnule rector, pentru ceea ce faceți, acest lucru este un exemplu demn de urmat și de alte mari universități din România”, a transmis Mircea Geoană.
 
Mircea Geoană va participa azi, 27 iulie 2022, la festivitatea de absolvire a UMFST. El a menționat că și-a dorit să participe la această ceremonie pentru a fi aproape de tineri și pentru a le transmite câteva mesaje, în contextul politic, economic, social și cultural pe care îl traversăm.
 
„Această perioadă este foarte complicată din punct de vedere psihologic. Șocuri după șocuri, criză după criză și acum război. Există și o anumită perioadă de transformare tehnologică și economică care fac ca incertitudinea să fie destul de prezentă. Mâine voi transmite acestei generații de absolvenți să aibă încredere în forțele proprii și să învețe mereu pentru că doar așa se pot realiza lucruri frumoase. Și eu, și conducerea NATO suntem extrem de interesați să comunicăm mai bine și mai credibil cu populația tânără și o facem prin intermediul fiecărui canal”, a precizat Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare