EVENIMENT SPORTIV – CSM Sighișoara, învinsă în optimile Cupei României, de Minaur Baia Mare

CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 6 aprilie 2022, în Sala Sporturilor “Radu Voina” din Sighișoara, în meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin, CSM Sighișoara (Divizia A) a pierdut, cu 32-45 (13-19), partida cu CS Minaur Baia Mare (Liga națională), băimărenii calificându-se în sferturile de finale ale competiției – în optimi s-a disputat un singur meci, eliminatoriu.

 

Meciul, arbitrat de cuplul clujean Sebastian Mîrza & Cristian Nedelea, a fost un eveniment sportiv în Sighișoara, gazdele organizând un cuplaj handbalistic, după meciul de Cupă fiind programată partida Steaua – Poli Timișoara (tot din optimile Cupei României), în pauză au evoluat dansatori de la clubul local al copiilor, s-au vândut și bilete (ieftine, 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii peste 7 ani, restul puștilor au intrat gratuit), zi de sărbătoare.

 

De altfel, persoane din conducerea clubului Minaur au precizat pentru msnews că au propus echipei sighișorene să dispute meciul la Baia Mare, însă propunerea a fost respinsă pe considerentul că “merită și sighișorenii să vadă un meci cu o echipă ca Minaur, dacă tot s-au calificat până aici”, ceea ce e firesc (Sighișoara a învins în turul 1 al Cupei României, cu 31-27, CSM Odorheiu Secuiesc, echipă clasată pe locul 2 în play-off-ul Diviziei A, înaintea gazdelor de astăzi, situate pe locul 4).

 

Băimărenii au condus pe tot parcursul meciului, dar, privind scorul, e de la sine-nțeles. Singura neîmplinire a Minaurului în acest meci a fost că nu a marcat și Bușecan, pentru a consemna că au marcat toți cei 14 jucători de câmp înscriși pe foaia de joc (de altfel, în acest meci antrenorul oaspeților, Alexandru Sabou, a dat credit în special tinerilor crescuți de Academia Minaur, tineri de 16-18 ani de mare perspectivă). Cele mai multe goluri le-au marcat Leordean (pentru CSM Sighișoara), respectiv Lucas Sabou (pentru Minaur), ambii câte 9 goluri, cu precizarea că ultimul, care este fiul antrenorului principal de la Minaur, are… 16 ani!

 

Pentru CSM Sighișoara au marcat: Leordean (9 goluri), Nicolae Pop (7 goluri), Baba (5 goluri), Onea (4 goluri), Olteanu (3 goluri), Cristea, Turturică, Mailat și Barb (câte 1 gol). De la Minaur s-au remarcat: Sabou (9 goluri), Căbuț și Buguleț (câte 5 goluri).

 

În optimile Cupei României s-au calificat: CSU Din Suceava, HC Dobrogea Sud, CSM Focșani 2007, Minaur Baia Mare, CSM Bacău, Dinamo București, Universitatea Cluj – a opta echipă va fi decisă în urma meciului de la Sighișoara, dintre Steaua și Poli Timișoara, care se dispută la ora publicării acestei scrieri.

 

CSM Sighișoara evoluează în Divizia A. În prima fază a acestei ediții de campionat a câștigat Seria D (cu 11 victorii, două remize și o singură înfrângere) și acum activează în play-off-ul de promovare, unde după 10 etape ocupă locul 4  (cu 15 puncte – 5 victorii și 5 înfrângeri), primele două poziții fiind ocupate de CSM Odorheiu Secuiesc și CSM Reșița, la egalitate de puncte (24). În cea mai recent disputată etapă, pe 2 aprilie, CSM a învins cu 32-31 pe CSU Pitești.

 

* Foto generică: @CSM Sighișoara

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare