EVENIMENT – Ziua Internațională a Sărutului, 6 iulie

SENTIMENT. Ziua Internațională a Sărutului este sărbătorită în fiecare an, pe 6 iulie, pentru a sensibiliza importanța acestuia în viața de zi cu zi. Cea mai mică dar și una dintre cele mai importante expresii ale iubirii nu trebuie uitată și, prin urmare, această zi îi sărbătorește însemnătatea.

Sărbătorile Zilei Internaționale a Sărutului au început mai întâi în Regatul Unit și mai târziu s-au răspândit în restul lumii. A fost sărbătorită pentru prima dată la începutul anilor 2000. Se încadra cu o zi înainte de Ziua Îndrăgostiților, care este sărbătorită pe 14 februarie în toată lumea ca ziua iubirii. Ziua sărutului preceda Ziua Îndrăgostiților.
 
Adesea, oamenii din relații uită de importanța gesturilor mici, cum ar fi o ciupitură mică pe obraji sau un sărut lung înainte de a merge la culcare. Plăcerile simple de a-ți putea săruta iubita/iubitul înainte de a pleca de acasă la serviciu sau de a te întoarce după o zi lungă, pare să fi pierdut din importanță în viața zbuciumată a oamenilor.
 
Ziua Internațională a Sărutului își propune să readucă practica de a-i celebra pe cei pe care îi iubim și prezența lor în viața noastră cu un mic gest – un sărut. Această zi își propune, de asemenea, să răspândească conștientizarea despre importanța exprimării iubirii și a ideii de intimitate în relații și despre modul în care aceasta poate ajuta la menținerea scânteii vie.
Sărutați-vă mult!
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare