Evenimente programate la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, 6-8 octombrie 2023

EVENIMENTE. Evenimente de importanță majoră sunt programate la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca în perioada 6-8 octombrie 2023. Cele două evenimente cheie, Transilvania Food Summit și Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), atrag sute de specialiști din domeniile agroalimentar și interacțiune om-animal.

Transilvania Food Summit, care se va desfășura în intervalul menționat, reprezintă un punct central în calendarul evenimentelor USAMV Cluj-Napoca. Acest summit adună laolaltă numeroși specialiști din industria agroalimentară, inclusiv cercetători, profesori, și reprezentanți ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Agricole și Silvice. De asemenea, la acest eveniment participă fermieri, asociații de producători agricoli, producători și retaileri de utilaje agricole, procesatori și reprezentanți ai industriei alimentare, autorități locale și centrale, dar și reprezentanți din domeniile financiar-bancar, IT și juridic.

Transilvania Food Summit este un loc de întâlnire și dialog în care se abordează aspecte cruciale legate de agroalimentație și dezvoltarea durabilă a acestui sector. Participanții discută și analizează provocările și oportunitățile din domeniu, având în vedere contextul european și global.

Printre participanții la acest summit se numără și reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale române și europene, precum Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar și delegați ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European. Evenimentul va avea loc în Aula Magna “Mihai Șerban,” iar în curtea din fața acesteia se va desfășura un târg de produse tradiționale locale și ale meșterilor populari locali. USAMV Cluj-Napoca va avea, de asemenea, standuri cu produse din fermele și stațiunile proprii, prezentând vinurile de la Stațiunea Vinea Apoldia Maior, legume și fructe de sezon, plante ornamentale și trandafiri din colecția Stațiunii de Cercetare Horticolă. Pe lângă discuțiile tehnice și prezentările academice, evenimentul va fi îmbogățit cu ansambluri și artiști care promovează tradițiile culturale transilvane.

Al doilea eveniment, Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), se află la cea de-a 23-a ediție și va avea loc sâmbătă, pe 7 octombrie 2023, în zona clădirii Rectoratului, între orele 10:00 și 15:00. Acest eveniment este dedicat Zilei Mondiale a Animalelor, celebrată în fiecare an la 4 octombrie.

Ziua Interacțiunii Om-Animal va include o serie de activități educative, inclusiv discuții despre bunăstarea animalelor, prezentări ale programelor de studii în domeniu, standuri educaționale, prezentări ale oportunităților de voluntariat și adopții responsabile, interacțiuni cu echipe de terapie asistată de animale, târguri tematice cu produse artizanale, observarea și cunoașterea animalelor, promovarea adopției responsabile, precum și informații despre dresaj pozitiv și îmbogățirea comportamentală a animalelor.

Aceste două evenimente importante organizate de USAMV Cluj-Napoca reprezintă o oportunitate deosebită pentru specialiști și publicul larg de a participa la discuții și activități legate de domeniile agroalimentar și interacțiunea om-animal și de a contribui la dezvoltarea durabilă a acestor sectoare esențiale. Pentru detalii suplimentare despre program și lista vorbitorilor, puteți accesa site-ul oficial: http://transilvaniafood.ro/#top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare