Examenele de corigență 2024 – program și reguli esențiale pentru elevi

EDUCAȚIE. Examenele de corigență pentru elevii din clasele primare, gimnaziale, liceale și profesionale se vor desfășura în perioada 8-19 iulie, conform unui document emis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Elevii care nu se prezintă sau nu promovează examenul vor fi declarați repetenți.

Conform documentului, elevii de clasa a VIII-a care promovează examenul de corigență se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a în etapa a doua, în perioada 12-14 august 2024, iar în învățământul profesional și dual în perioada 2-5 august 2024, conform calendarelor aprobate prin ordinele Ministerului Educației nr. 6154/2023 și nr. 6070/2023.

Elevii din clasele terminale de liceu care trec examenul de corigență se vor putea înscrie la bacalaureat în sesiunea din august 2024, în perioada 15-22 iulie, conform OME nr. 6156/2023. De asemenea, aceștia pot participa la examenul de certificare a competențelor profesionale în aceeași sesiune.

Pentru elevii din învățământul postliceal, calificarea profesională asistent medical generalist, sesiunea de corigențe va avea loc în perioada 23-29 august 2024.

Conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP):

 • Elevii sunt declarați corigenți dacă obțin calificativul “Insuficient”/medii anuale sub 5 la cel mult două discipline.
 • Sunt declarați repetenți elevii care:
  • Obțin calificativul “Insuficient”/medii anuale sub 5 la mai mult de două discipline/module.
  • Nu promovează examenele de corigență.
  • Nu se prezintă la sesiunea de examen de corigență.
  • Au obținut la purtare calificativul anual “Insuficient”/media anuală mai mică de 6.
  • Elevii exmatriculați cu drept de reînscriere, înscriși ca “Repetent prin exmatriculare.”

Elevii din clasa pregătitoare și clasa I nu pot fi lăsați repetenți. În cazul în care manifestă dificultăți de învățare, aceștia rămân în aceleași colective și participă la un program de remediere/recuperare școlară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare