EXCLUSIV – Află cine va fi noul șef al DNA Târgu Mureș

0
1257

ȘEF NOU LA DNA MUREȘ. Noul procuror șef al DNA Târgu Mureș va fi Claudia Doina Vinersar (până acum procuror în cadrul DNA Târgu Mureș), numirea făcându-se de magistrații Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și va intra în vigoare în 15 noiembrie 2019.

 

Numirea procurorului Vinersar ca șef al DNA Târgu Mureș s-a făcut prin delegare, până la ocuparea funcţiei prin numire (adică până la concurs), dar nu mai mult de 6 luni. Claudia Doina Vinersar (49 de ani), originară din Sibiu, lucrează în magistratură de 11 ani, a fost șefa secției Judiciară și apoi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

 

De asemenea, magistrații Secției pentru procurori a CSM au hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureş din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prin demisie, a procurorului Tiberiu Nicolae Onea și continuarea activităţii aceastuia într-o funcţie de execuţie. Decizia intră în vigoare începând din 15 noiembrie 2019, dată de la care Onea va rămâne procuror în DNA Târgu Mureș.

 

Procurorul Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013. Onea a fost cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010). În 27 august 2018, i-a fost prelungită delegarea în funcția de procuror șef serviciu.

 

În mai 2019, Secția pentru procurori a CSM i-a respins ca neîntemeiată solicitarea prin care procurorul Onea cerea să îi fie recunoscut gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ