EXCLUSIV – Află cine va fi noul șef al DNA Târgu Mureș

ȘEF NOU LA DNA MUREȘ. Noul procuror șef al DNA Târgu Mureș va fi Claudia Doina Vinersar (până acum procuror în cadrul DNA Târgu Mureș), numirea făcându-se de magistrații Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și va intra în vigoare în 15 noiembrie 2019.

 

Numirea procurorului Vinersar ca șef al DNA Târgu Mureș s-a făcut prin delegare, până la ocuparea funcţiei prin numire (adică până la concurs), dar nu mai mult de 6 luni. Claudia Doina Vinersar (49 de ani), originară din Sibiu, lucrează în magistratură de 11 ani, a fost șefa secției Judiciară și apoi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

 

De asemenea, magistrații Secției pentru procurori a CSM au hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureş din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prin demisie, a procurorului Tiberiu Nicolae Onea și continuarea activităţii aceastuia într-o funcţie de execuţie. Decizia intră în vigoare începând din 15 noiembrie 2019, dată de la care Onea va rămâne procuror în DNA Târgu Mureș.

 

Procurorul Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013. Onea a fost cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010). În 27 august 2018, i-a fost prelungită delegarea în funcția de procuror șef serviciu.

 

În mai 2019, Secția pentru procurori a CSM i-a respins ca neîntemeiată solicitarea prin care procurorul Onea cerea să îi fie recunoscut gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare