EXCLUSIV – Șeful DNA Târgu Mureș, Tiberiu Nicolae Onea, a demisionat din funcția de prim-procuror

0
1268

DEMISIE LA VÂRFUL DNA. Șeful DNA Târgu Mureș, Tiberiu Nicolae Onea, și-a depus demisia din funcția de prim-procuror a structurii teritoriale anticorupție din județul Mureș. În acest moment, instituția este condusă de un interimar.

 

După înaintarea demisiei de la ședia DNA – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, Onea a solicitat Secției pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să îi aprobe continuarea activității la DNA Târgu Mureș, într-o funcție de execuție. Cererea procurorului Onea va fi dezbătută miercuri, 6 noiembrie 2019.

 

Procurorul șef al DNA – Serviciului Teritorial Târgu Mureş, Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013. Onea a fost cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010). În 27 august 2018, i-a fost prelungită delegarea în funcția de procuror șef serviciu până în 26 februarie 2019.

 

În mai 2019, Secția pentru procurori a CSM i-a respins ca neîntemeiată solicitarea prin care procurorul Onea cerea să îi fie recunoscut gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ