EXCLUSIV – Șeful DNA Târgu Mureș, Tiberiu Nicolae Onea, a demisionat din funcția de prim-procuror

0
1056

DEMISIE LA VÂRFUL DNA. Șeful DNA Târgu Mureș, Tiberiu Nicolae Onea, și-a depus demisia din funcția de prim-procuror a structurii teritoriale anticorupție din județul Mureș. În acest moment, instituția este condusă de un interimar.

 

După înaintarea demisiei de la ședia DNA – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, Onea a solicitat Secției pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să îi aprobe continuarea activității la DNA Târgu Mureș, într-o funcție de execuție. Cererea procurorului Onea va fi dezbătută miercuri, 6 noiembrie 2019.

 

Procurorul șef al DNA – Serviciului Teritorial Târgu Mureş, Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013. Onea a fost cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010). În 27 august 2018, i-a fost prelungită delegarea în funcția de procuror șef serviciu până în 26 februarie 2019.

 

În mai 2019, Secția pentru procurori a CSM i-a respins ca neîntemeiată solicitarea prin care procurorul Onea cerea să îi fie recunoscut gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here