OFICIAL – Peste 17.500 de mureșeni au actele de identitate expirate: sâmbătă și duminică, serviciile de evidență a persoanelor sunt deschise

CĂRȚI DE IDENTITATE. Ca înaintea fiecărui proces electoral și la cel din această lună, pentru alegerea Preşedintelui României, se extinde programul de lucru al serviciilor județene de evidenţă a persoanelor în speranța că persoanele care au cărți de indentitate expirate vor fi încurajate să reintre în legalitate.

 

În județul Mureș, conform datelor oficiale ale Direcţiei Judeţeane de Evidenţă a Persoanelor Mureş sunt în evidenţe 17.548 persoane cu acte de identitate expirate, din care 3.490 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în acest an. În consecință, activitatea Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor din judeţ se extinde și sâmbătă, 9 noiembrie (între orele 08.00-16.00), și duminică, 10 noiembrie (între orele 07.00-21.00).

 

Mai mult, director executiv al DJEP Mureș, Codruţa Sava, a comunicat că cererile depuse în această perioadă vor fi soluţionate cu celeritate, astfel încât persoanele majore să îşi poată exercita dreptul de vot.

 

Colateral: conform legii, titularul unui act de identitate este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, în caz contrar, contravenția se sancționează cu amendă între 40 şi 80 lei.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare