OFICIAL – Peste 17.500 de mureșeni au actele de identitate expirate: sâmbătă și duminică, serviciile de evidență a persoanelor sunt deschise

0
143

CĂRȚI DE IDENTITATE. Ca înaintea fiecărui proces electoral și la cel din această lună, pentru alegerea Preşedintelui României, se extinde programul de lucru al serviciilor județene de evidenţă a persoanelor în speranța că persoanele care au cărți de indentitate expirate vor fi încurajate să reintre în legalitate.

 

În județul Mureș, conform datelor oficiale ale Direcţiei Judeţeane de Evidenţă a Persoanelor Mureş sunt în evidenţe 17.548 persoane cu acte de identitate expirate, din care 3.490 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în acest an. În consecință, activitatea Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor din judeţ se extinde și sâmbătă, 9 noiembrie (între orele 08.00-16.00), și duminică, 10 noiembrie (între orele 07.00-21.00).

 

Mai mult, director executiv al DJEP Mureș, Codruţa Sava, a comunicat că cererile depuse în această perioadă vor fi soluţionate cu celeritate, astfel încât persoanele majore să îşi poată exercita dreptul de vot.

 

Colateral: conform legii, titularul unui act de identitate este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, în caz contrar, contravenția se sancționează cu amendă între 40 şi 80 lei.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ