EXCLUSIV – Tronsonul de autostradă Iernut – Chețani și nodul de la Chețani sunt finalizate și vor fi inaugurate vineri (VIDEO și GALERIE FOTO)

0
1763

AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, vin vineri la prânz în județul Mureș pentru a participa la inaugurarea tronsonului Iernut – Chețani și a nodului de la Chețani, parte din Autostrada Transilvania (A3). Lucrările sunt finalizate și pregătite pentru recepția de către CNAIR. Informația a fost confirmată pentru msnews de surse implicate din conducerea CNAIR.

 

Tronsonul Iernut – Chețani are 17,9 kilometri și a fost proiectat şi executat de asocierea de firme Astaldi SpA – Max Boegl România SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, în urma unui contract atribuit în 2016 contra sumei de 437,63 milioane de lei.

 

Vă reamintim că secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania a fost împărțită în trei loturi: Ogra – Iernut (3,6 km, finalizată în decembrie 2018), Iernut – Chețani (17,9 km, finalizat în septembrie 2020) și Chețani – Câmpia Turzii (15,6 km, aflat în lucru – acolo sunt probleme, constructorul fiind asocierea SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL, contractul, atribuit în 2015 pentru suma de peste 236 de milioane de lei, fiind de mai multe ori în pericol de reziliere, conform Ministerul Transporturilor).

 

De asemenea, în ceea ce privește Autostrada Transilvania, tot pe teritoriul județului Mureș este în lucru tronsonul Târgu Mureş – Ungheni (4,5 km + drum de legătură de 4,7 km), unde este constructor Strabag care are ca dată de finalizare a lucrării decembrie 2021.

 

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ