Ervin Molnar, președinte PNL Târgu Mureș

EXCLUDERI ÎN PNL – Ervin Molnar: „Săptămâna viitoare decidem înlocuitorii celor cinci consilieri locali târgumureșeni pe care i-am exclus din PNL”

DECIZIE. Biroul Politic Judeţean al PNL Mureș a exclus din partid cinci din cei șase consilieri locali târgumureșeni, respectiv pe Radu Liviu Todoran, Călin Moldovan, Dumitru Matei, Vasile Miculi şi Pavel Dumitru.

 

Motivul oficial și cel neoficial

 

Oficial, celor cinci li se impută încălcarea Statutului și a Codului Etic, aceștia nerespectând decizia filialei municipale – „pe care și ei au votat-o”, susține Ervin Molnar, președintele interimar al PNL Târgu Mureș și prim-vicepreședinte al filialei județene – „de a cere amânarea proiectelor importante introduse în regim de urgență pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local Târgu Mureș, iar în cazul în care amânarea nu este aprobată prin votul plenului, să se retragă de la vot”.

 

Neoficial, decizia liberalilor mureșeni de îndepărtare a lui Todoran, Moldovan, Matei, Miculi și Dumitru vine ca urmare a ruperii “lanțului de iubire” dintre PNL și primarul Dorin Florea, considerat principalul artizan al creării noii filiale mureșene a ALDE pe baza ruperii filialei liberale, prin transferul politic al unor persoane din conducerea filialei municipale.

 

De asemenea, răcirea relațiilor dintre PNL Mureș și primarul Florea, asimilat ca fiind conducătorul din umbră a ALDE Mureș, vine și în virtutea tentativei de refacere a credibilității în vederea viitoarelor exerciții electorale din 2019 și 2020. Practic, liberalii speră să nu mai fie asimilați de electorat cu deciziile criticabile și cele criticate luate de administrația publică târgumureșeană, deși au fost părtași la acestea în prima jumătate a prezentului mandat al primarului Florea.

 

Argumentul suplimentar constă în precizarea făcută de prim-vicepreședintele PNL Mureș, Ervin Molnar: “Plasarea în mapa de şedinţă, cu numai câteva minute înainte, a unor proiecte deosebit de importante pentru comunitatea târgumureşeană, trebuie să înceteze să mai fie o practică a Executivului Local. (…) România anului 2019 nu mai trebuie să fie moşia niciunui deţinător vremelnic al unei demnităţi publice (n.red., aluzia la modul discreționar în care își exercită puterea primarul Florea fiind evidentă)”.

 

Ce urmează

 

Grupul consilierilor PNL

Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș și prim-vicepreședinte al PNL Mureș, a precizat, pentru msnews, că singurul liberal care și-a păstrat calitatea de consilier local este Theodora Benedek, care a absentat la ultima ședință a CL Târgu Mureș, cea de la sfârșitul lunii ianuarie, când ceilalți cinci consilieri liberali au încălcat hotărârea organizației și au votat un punct suplimentar introdus pe ordinea de zi în regim de urgenţă, prin care s-a aprobat contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe, în valoare de aproape 90 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 20 de milioane de euro).

 

Privind posibilitatea vehiculată în spațiul public ca Benedek să nu fi fost exclusă, tocmai pentru că ar fi varianta PNL pentru o candidatură în 2020 pentru funcția de primar, Molnar a precizat: “Nu comentez pe baza unor speculații”.

 

„Doar săptămâna viitoare, în următoarea ședință a Biroului Politic, se va decide cine vor fi cei cinci pe care îi desemnăm ca înlocuitori ai consilierilor locali excluși. Nu e obligatoriu să fie următorii cinci din lista de supleanți, pentru că o parte dintre aceștia nu mai sunt în partid, alții probabil că nu își doresc… Vom decide atunci (n.red., săptămâna viitoare)”, a declarat Molnar, pentru msnews. Până atunci, însă, PNL Mureș a anunțat Instituţia Prefectului în privința încetării mandatelor consilierilor locali Todoran, Moldovan, Matei, Miculi și Dumitru.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare