EXCURSIE DE SEZON – Via Trasilvanica între Reghin și Putna

IMPRESII DE CĂLĂTORIE. O excursie în lunile de vară este bine venită nu doar în zona mării, peisajele montane și localitățile de pe Via Transilvanica oferind experiențe de neuitat și motive de explorare constante.
 
Traseul dintre Reghin și Putna de aproximativ 250 de km combinați cu alți 150 de km pentru vizitarea localităților din zonă, vă vor lăsa impresii pozitive și gusturi plăcute.
Astfel vă acordăm câteva sfaturi pentru o drumeție reușită.
 
Odată cu venirea sezonului cald, zilele fiind mai lungi, aveți timp suficient pentru a va delecta privirea cu priveliștile regiunii care conțin o floră bogată în această perioadă, poienile fiind pline cu flori și miresme!
 
Dacă optați și pentru versiunea “la pas”, nu uitați sa puneți în bagaje și bețele de trekking pentru un suport sporit, porțiunea Sucevița – Sadova fiind mai abruptă și complexă.
 
Ghidurile din zonă sunt pline de cazări specifice dar cele propuse de noi nu se regăsesc total printre informațiile de cazare. Pensiunea Poiana de Vis din Sucevița (nu este în ghid), casele de oaspeți din Bistrița Bârgăului (Nick Găvan) și Jeica (Hunyadi Ilona) și Pensiunea Lena de la Dorna Candrenilor. Tot aici puteți întreba și despre posibilitatea de a lua masa pentru că nu toate restaurantele sunt disponibile în aceste perioade pline de evenimente private.
 
Animalele întâlnite pe parcurs, în general câinii, pot fi îmbunați cu niște gustări, nu se știe niciodată peste ce puteți da, deci vă sfătuim să puneți niște snack-uri adiționale!
 
Canicula este la modă în ultima perioadă, așa că luați provizii suficiente de apă, poate chiar de la izvoarele întâlnite pe traseu și stați hidratați constant. Nu uitați de cremele cu factor de protecție ridicat, soarele este puternic și la mare și la munte!
 
Dacă seara vă simțiți ușor afectați de atâția km parcurși, nu uitați că cel mai bun medicament este o palincă/țuică sau vișinată specifică zonei.
 
Drumuri bune să aveți și voie bună vă urăm!
 
 

Imagini și informații de Mihaela Bălănescu & Radu Fugaru
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare