EXPLICAȚIE – Auchan va vinde haine second-hand în hipermarketul din Târgu Mureș: de ce face asta

0
2026

HAINE SECOND-HAND, ÎN HIPERMARKET. Retailerul francez Auchan a anunțat că în luna aprilie 2021 extinde și în hipermarketul Târgu Mureș Sud (localizat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 291 – la ieșirea din municipiu spre Corunca) a proiectului de comercializare a hainelor second-hand de brand – în februarie 2021, Auchan a demarat acest proiect în hipermarketul Auchan Cluj Nord, în parteneriat cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole (condus de Székely Zsuzsa).

 

Începând din această lună, retailerul a anunțat că LaMajole va avea în Auchan Târgu Mureș Sud un spațiu de vânzare de 55 mp, în care se vor regăsi circa 500 de articole vestimentare pentru copii și adulți, „purtate, dar în stare perfectă de comercializare”, la prețuri situate între 12 lei și 350 lei.

 

Auchan a explicat că acest program face parte din responsabilitatea sa socială care vizează “reducerea amprentei de carbon” (industria textilă generând 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră, însă doar 1% din textile se reciclează – conform unor studii de piață citate de retailerul francez).

 

De asemenea, comunicatorii Auchan au precizat că în etapa-pilot de la Cluj-Napoca le-a fost conformată “dorința consumatorilor de a adopta un stil de viață mai responsabil și de a face alegeri care, pe termen lung, contribuie la un viitor mai sustenabil pentru noi toți. (…) Economia circulară are la bază un principiu simplu, iar pentru a contribui la persistența materiilor prime pentru generațiile viitoare, ne încurajăm clienții să recicleze, repare sau să reutilizeze pe cât posibil un produs.”

 

Andrada VLAS

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ