Expoziția “Jurnal Intim” a lui Marcel Janco la Muzeul Județean Mureș – O incursiune captivantă în expresia artistică a maestrului român

ARTĂ. Organizată inițial la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) în 2021, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea artistului Marcel Janco, expoziția “Jurnal intim” se deschide acum la Muzeul Județean Mureș – Secția de Artă, aducând o nouă selecție de lucrări din colecția MNAR, la care se adaugă câteva piese semnate de Janco din colecția muzeului mureșean și două lucrări provenind din caietele-jurnale găzduite de Biblioteca Națională a României.

Titlul expoziției, “PALLADY. JURNAL INTIM”, reflectă nu doar esența creației lui Marcel Janco, ci și contribuția sa semnificativă la evoluția artei românești în secolul XX.

Curator:
Stegean Călin-Alexiu – Director General, Muzeul Național de Artă al României.

Coordonator expozițional:
Cora Fodor – Cercetător Științific, Muzeul Județean Mureș.

Vernisajul expoziției este programat pentru luni, 20 noiembrie 2023, începând cu ora 17:00, în spațiile Palatului Culturii, oferind publicului oportunitatea de a explora și aprecia bogăția artistică și inovația prezentate de Marcel Janco.

Aflat la intersecția dintre avangardă și modernism, Marcel Janco a lăsat o amprentă semnificativă în peisajul cultural românesc și internațional. Expoziția propune o călătorie prin universul intim al artistului, evidențiind diversitatea tehnicilor sale și evoluția stilistică de-a lungul timpului.

Muzeul Județean Mureș invită publicul să se alăture acestui moment cultural remarcabil, în care creația lui Marcel Janco prinde viață prin intermediul picturii, desenului și altor forme de expresie artistică. Vernisajul marchează oportunitatea de a descoperi și a aprecia moștenirea durabilă a acestui maestru al artei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare