FACILITATE – În municipiul Târgu Mureș, testare gratuită cu teste antigen rapide

0
2382

TESTARE GRATUITĂ. În municipiul TârguMureș, se poate face testarea gratuită cu teste antigen rapide la farmacia Help Net 410, situată pe strada Gheorghe Marinescu nr. 60 (este fosta Ecofarmacia, localizată vis-à-vis de Spitalul Clinic Județean), a anunțat conducerea lanțului de farmacii Help Net, deținut de grupul german Phoenix, precizând că acest serviciu/facilitate se va extinde și în alte unități pe care le deține, pe măsură ce procedurile de autorizare se finalizează.

 

Testarea se face exclusiv cu teste antigen rapide cu tampon nazofaringian, în spații special amenajate în interiorul farmaciei. Prelevarea și manevrarea probelor se va face de personal instruit corespunzător, în condiții de maximă siguranță.

 

Certificatul de testare este eliberat conform normelor Ministerului Sănătății, pe loc, în format letric, în limbile română și engleză și este valabil 24 de ore de la momentul testării. Certificatele care atestă statusul negativ pot fi prezentate autorităților și pot fi utilizate pentru călătoriile în afara țării.

 

Acesta este cel de-al doilea serviciu gratuit pe care Farmaciile Help Net îl pun la dispoziția pacienților în contextul pandemic actual, după ce, în luna februarie, a fost lansată aplicația mobilă HelpLine dedicată pacienților confirmați cu COVID-19.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ