Familia cu 4 copii care s-a mutat din Capitală în vârful unui deal din Maramureș: “O aventură care merită trăită din plin”

AVENTURĂ. Numărul românilor care au cumpărat o locuința la țară a crescut în ultimii ani. Unii o păstrează doar ca pe locul în care se retrag în weekenduri sau vacanțe, alții au ales să renunțe cu totul la viața de la oraș. De obicei cei care fac astfel de schimbări sunt pensionari sau persoane care pot lucra de oriunde pentru a-și asigura niște câștiguri.Sunt mai rare situațiile în care cei care au copii care merg la școală aleg viața la țară în favoarea celei din mediul rural.

Un tărâm magic pentru noi

Este cazul relatat de o româncă în mediul online, la 4 ani de când s-a mutat din București în Maramureș, alături de cei 4 copii, după cum a scris pe Facebook. “Nu pot cuprinde în imagini activitățile și muncile acestor luni de primăvară, aniversările celui mai mic și celui mai mare dintre cei 4 băieți ai noștri, nici oboseala, dar nici satisfacția pe care ți-o dau natura și traiul la țară.
Maramureșul este un tărâm magic pentru noi, practic un nou acasă, strămutați deja de 4 primăveri de la București în vârful unui deal la Vișeu de Jos, un loc al libertății și al împlinirii sufletești, al adaptării continue și al descoperirii
“, a scris aceasta pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.

Viața la țară e o aventură care merită trăită din plin

În ultimii ani, tânăra a postat periodic pe același grup mai multe actualizări legate de mutare. “Pentru orășenii-moroșenii de noi, a treia sau a patra primăvară pe deal a sosit cu o nouă pasiune – creșterea păsărilor – astfel, copiii sunt încântați, iar ouă avem din plin. Grădinăritul, un capitol care pe mine mă pasiona deja – și pe unii dintre cei 4 copii cel puțin – se transformă de la an la an din agricultură clasică în permacultură fără sapă. Viața marelui oraș (București) este în urma noastră, prietenii, atât cei vechi cât și noi ne rămân aproape, orizontul arată clar și strălucitor din vârful unui deal (la Vișeu).Celor care vă doriți experiența aceasta de viață, sincer vă spun – nu vă fie frică de necunoscut, viața la țară e o aventură care merită trăită din plin!

Am învățat să ne depășim aproape toate limitele

Viața în vârf de deal moroșenesc, sfârșit de august, început de septembrie: nu numai că se poate, dar este atât de incredibilă și frumoasă această viață de zi cu zi în mijlocul naturii – cu toate greutățile ei, nu se compară cu nimic din ce-ar putea aduce vreodată marele oraș. Am rămas și fără apă din cauza secetei, nici drumul până-acasă nu este chiar gata, facem curse zilnice de off-road spre Formula 1, în sus și-n jos pe deal cu toții băieții (doi la școală, doi la grădiniță), muncim de dimineață până noaptea: magia constă însă în felul în care respirăm, ne hrănim, ne petrecem viața sau pur și simplu o trăim.Împreună și alături de noi prieteni de aici sau strămutați ca noi, schimbarea aceasta a fost cu siguranță o binefacere: am învățat să ne depășim aproape toate limitele și, învățăm încă zi de zi lucruri noi (majoritatea practice, câteva și spirituale) – unul dintre ele este că schimbarea începe cu noi.”

Sursa ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare