FAPT – 79 de mureșeni în delegația PNL Mureș la Congresul de alegeri, cu mandat să-l voteze pe Cîțu: nu toți delegații vor urma opţiunea conducerii filialei

0
660

ALEGERI PNL. Sâmbătă, 25 septembrie 2021, la Bucureşti, în Centrul expozițional Romexpo, va avea loc Congresul PNL la care va fi ales viitorul preşedinte al partidului, în cursă fiind înscrişi Ludovic Orban (președintele în funcție și președintele Camerei Deputaților) şi Florin Cîţu (prim-ministru).

 

La congres este anunțată participarea a circa 5.000 de delegaţi din toată ţara, 79 dintre aceștia formând delegația PNL Mureș. Din cei 79, 67 sunt delegați aleși (în funcție de scorurile electorale/de ponderea filialei în partid), iar 12 sunt delegați de drept.

 

Conform deciziei Comitetul Director al PNL Mureş (votată de 68 de persoane), delegații din filiala județeană îl vor vota în funcția de președinte pe Florin Cîţu (acesta primind în județul Mureș 63 de voturi față de 30 primite de Ludovic Orban – au fost membri PNL Mureș care au votat ambele moțiuni). De altfel, noua conducere a PNL Mureș (președintele Ciprian Dobre și cei doi prim-vicepreședinți, președintele PNL Târgu Mureș, Horațiu Suciu, și prefectul Mara Togănel) și-au exprimat public susținerea pentru Cîțu.

 

Sigur, nu este cert (ba chiar e improbabil) că delegaţii PNL Mureș vor vota in corpore decizia Comitetului Director al filialei județene, însă majoritatea o vor face. De altfel, la nivelul PNL Mureș susținătorii lui Cîțu s-au impus atât la conducerea județeană (prin Ciprian Dobre), cât și la cea municipală din Târgu Mureș (prin Horațiu Suciu), chiar dacă la filiala județeană victoria a fost la limită (3 voturi în plus față de fostul președinte, Cristian Chirteș, susținător al taberei Orban).

 

Până acum, 28 de organizaţii (printre care și cea din Mureș) au anunţat că îl susţin pe Florin Cîţu pentru şefia partidului (adică i-au votat moțiunea), iar 8 filiale județene și-au exprimat susținerea pentru Ludovic Orban – 12 filiale județene au votat ambele moțiuni, neexprimându-și public preferința.

 

Calculele celor două tabere sunt că din cele circa 5.000 de voturi, Cîțu va obține peste 3.000 de voturi, adică o majoritate confortabilă pentru a deveni noul președinte al PNL, însă Orban sper să mai câștige aderenți în urma speech-ului deja clasicizat (“La urne votezi cum te îndeamnă conștiința, nu liderul de grup”). De asemenea, duminică, 26 septembrie, va fi aleasă conducerea centrală a PNL, respectiv Biroul Executiv (BEx), structură formată dintr-un secretar general, 4 prim-vicepreşedinţi şi 24 de vicepreşedinţi (pe domenii şi regiuni).

 

* Foto: @PNL Mureș

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ