SITUAȚIE – În județul Mureș, 79 de paturi ATI sunt repartizate pentru pacienții COVID-19

0
433

REPARTIZARE. În județul Mureș, 79 de paturi ATI sunt repartizate pentru pacienții COVID-19, după ce, printr-un plan de rezilienţă anunțat de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional, au fost operaţionalizate în acest sens noi paturi de terapie intensivă. În acest moment, la nivel național sunt 1.522 repartizate pentru pacienții COVID-19 (cele mai multe în București, 308). Practic, puțin peste jumătate din paturile ATI complet dotate din spitalele din România sunt repartizate pacienților COVID-19.

 

În secțiile ATI ale spitalelor din România sunt 3.000 de paturi de terapie intensivă, dotate cu monitor de funcții vitale și ventilator, la care se mai adaugă încă aproximativ 160 de paturi în spitalele mobile, a declarat prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, acesta precizând că la începutul anului 2020 România avea doar 1.300 de paturi de terapie intensivă dotate.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ