MUREȘ – Crește frecvența curselor regulate de pe Aeroportul Transilvania spre Budapesta, Roma și Memmingen

AEROPORT TRANSILVANIA. Conducerea Aeroportului Internațional Transilvania din Târgu Mureș a anunțat că, începând din 31 octombrie 2021, pe perioada sezonului de iarnă, compania aviatică WizzAir crește frecvența de operare a unor curse regulate externe.

 

Astfel, către Budapesta (Ungaria) vor fi 5 zboruri pe săptămână (în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică), iar către Roma (Italia) și Memmingen (Germania) vor fi 3 zboruri pe săptămână (către Roma în zilele de marți, joi și sâmbătă, iar către Memmingen se cunosc deocamdată doar două programări, marți și sâmbătă, operarea cu trei zboruri începând din 15 decembrie). Zborurile vor fi operate cu aeronave Airbus A321.

 

Vă remintim că WizzAir este unul dintre operatorii aerieni care vor primi ajutor de stat de la Consiliul Județean (CJ) Mureș (aprobat deja de autoritățile din România și UE) de circa 600.000 de euro, în schimbul acestuia fiind obligat să efectueze noi destinații regulate, să aibă o frecveță (zboruri pe săptămână) și o încărcătură (număr de pasageri) cât mai mare.

 

Cel de-al doilea operator aerian care va primi ajutor de stat de la CJ Mureș va primi circa 550.000 euro, deci în acest an urmează să vedem noi curse regulate de pe aeroportul din județ, precum și un nou operator regulat. În total, CJ Mureș va plăti în acest an un ajutor de stat către doi operatori aerieni în cuantum total de 1,15 milioane de euro (echivalent cu circa 5.658.000 lei).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare