FAPT – A ars în totalitate Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureş, în urma unui incendiu care durează de peste 14 ore: la fața locului, circa 100 de pompieri

0
6041

INCENDIU. Un incendiu izbucnit marți, 26 octombrie 2021, în jurul orei 16.20, la Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș, localizat pe strada Depozitelor, și care nu a fost lichidat în totalitate nici acum a dus la distrugerea în totalitate a depozitului care adăpostea peste 60 de magazine pe o suprafață care totaliza peste 5.500 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

 

Inițial, incendiul a afectat o suprafață de 5% din depozit, însă ulterior, din cauza cantității mari de materiale ușor inflamabile (butelii de gaz, alcool, spray-uri, textile etc.) s-a extins, după circa 4 ore s-a prăbușit plafonul, iar acum clădirea este distrusă aproape în totalitate, a precizat, pentru agenția națională de presă Agerpres, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea.

 

Pentru că în imediata vecinătate a depozitului comercial se află un depozit cu substanţe chimice, efectivul de pompieri a fost suplimentat în noaptea trecută ajungând ca la fața locului să fie concentrate 12 autospeciale și peste 100 de pompieri din Târgu Mureș, Luduş şi Sărmaşu. Depozitul a ars aproape în totalitate, dar pompierii au reușit să protejeze construcțiile din vecinătate.

 

Șeful ISU a estimat că intervenţia va mai dura probabil până miercuri, în jurul prânzului.

 

Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș a fost inaugurat oficial în martie 1997, sub cupola firmei Servicii Comerciale Române SA (prin firma Eurohouse Com SRL), fondată la Piatra Neamț și controlată de clujeanul Ștefan Vuza (65%).
Printre acționarii minoritari semnificativi, firmele controlate de Vuza: IașiTex SA (producător de textile pentru Ikea) – 23%, Eurohouse Com SRL – 9%, A 1 Impex SRL – 1%.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ