FAPT – A fost repus în funcțiune sistemul de monitorizare video al pădurilor de la Răstolița, după ce persoane mascate au furat două camere de monitorizare

0
117

FURTUL DE LEMNE. Romsilva a repus în funcţiune sistemul de monitorizare video de la Ocolul Silvic Răstoliţa (jud. Mureş), după ce, la începutul săptămânii, două camere de monitorizare (din care una de tipul LPR, care identifică numerele de înmatriculare a autovehiculelor) au fost furate de persoane mascate. Direcţia Silvică Mureş a instalat în urmă cu 2 ani sisteme de monitorizare LPR pe drumurile forestiere din 10 bazinete forestiere, pentru a urmări transporturile de masă lemnoasă şi a preveni tăierile ilegale din aceste păduri.

 

Camerele video de monitorizare sunt montate, împreună cu alte camere video, pe mai multe drumuri forestiere administrate de Ocolul Silvic Răstoliţa, pentru supravegherea transporturilor de masă lemnoasă şi urmărirea trasabilităţii lemnului recoltat din pădurile administrate de Direcţia Silvică Mureş. Alte două incidente similare au fost înregistrate în trecut la Direcţia Silvică Mureş, la ocoalele silvice Lunca Bradului şi Fâncel, în cazurile respective camerele de monitorizare fiind acoperite cu vopsea.

 

Sistemele de monitorizare video urmează să fie conectate, prin finanțări acordate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la sistemul informatic SUMAL 2.0, care urmăreşte materialul lemnos, urmând să monitorizeze în timp real transporturile de masă lemnoasă şi să emită automat alerte în cazul unor transporturi de masă lemnoasă fără avize, a subliniat Romsilva.

 

Vali STOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ