FAPT – Administrația din Reghin vrea să extindă Spitalul Municipal cu un corp nou de clădire în care să mute 4 dintre secțiile unității spitalicești

PROIECT – SĂNĂTATE. Administrația publică din Reghin vizează construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Municipal Dr. Eugen Nicoară, acesta urmând să includă secțiile Chirurgie generală, Obstretică-ginecologie, ORL și Ortopedie.

 

Spitalul a fost construit în urmă cu aproape 100 de ani (în perioada 1930-1933), de dr. Eugen Nicoară, din fondurile proprii ale acestuia. De la edificare, structura spitalicească a beneficiat de câteva extinderi: în 1934 au fost construite pavilioanele în care funcționează secțiile Boli infecțioase și ORL, în 1940 cu laboratorul de analize medicale și Serviciul de Anatomie patologică, iar în 1980 a fost construit pavilionul în care funcționează Secția pediatrie.

În acest moment, unitatea spitalicească din municipiul Reghin are o singură sală de operații pentru trei specialități, blocul de nașteri și blocul operator Obstretică-ginecologie sunt disfuncționale, iar infrastructura este învechită și dotată cu instalații improprii. Nici nu mai pomenim de Ambulatoriul de la Secția Boli infecțioase, a cărui clădire este atât de degradată încât unul dintre pereții laterali este deplasat și există periocolul prăbușirii (fapt menționat în studiul întocmit de specialiștii care au cercetat dacă investiția ar fi oportună).

 

Studiul de oportunitate a fost realizat de firma brașoveană Satorra Healthcare și menționează că edificarea unei noi aripi la spitalul existent, care să fie dotată cu aparatură modernă și sistem digitalizat centralizat, ar duce la îmbunătățirea actului medical pentru pacienți, dar și la creșterea veniturilor unității spitalicești. Spitalul din Reghin deservește circa 94.000 de locuitori, respectiv populația din municipiu, dar și din localitățile situate pe văile Mureșului Superior, Gurghiului, Beicii etc.

 

Andrada VLAS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare