FAPT – Administrația din Târgu Mureș scoate la licitație pentru o perioadă de 5 ani, 18 amplasamente pentru noile chioșcuri de ziare

CHIOȘCURI DE ZIARE. Administrația din Târgu Mureș scoate la licitație pentru o perioadă de 5 ani (cu posibilitea prelungirii, cu acordul ambelor părți, pentru încă 2 ani), locațiile pentru noile chioșcuri de ziare.

 

Conform planului, în Târgu Mureș vor fi doar 18 chioșcuri de ziare: 6 în zona centrală (5 în Piața Trandafirilor și unul în Piața Victoriei, la Romarta), 4 în cartierul Tudor, câte două în cartierele Dâmbu Pietros și 7 Noiembrie și câte unul în cartierele Mureșeni, Unirii, Libertății, Cornișa.

 

Practic, Primăria scoate la licitație 18 amplasamente în suprafaţă de câte 5 metri pătrați fiecare (2,5 x 2 mp), pe care chiriașul care câștigă licitația va construi, pe banii lui, “o construcție provizorie tip chioșc (fără fundație), în conformitate cu modelul aprobat prin Avizul Direcției Arhitect Șef” (sunt din tâmplărie de aluminiu vopsită în verde și geamuri). Respectivul chioșc poate fi folosit doar “pentru vânzare presă, carte, reviste, papetărie și tichete de parcare”.

 

Firmele chiriașilor nu trebuie să fie în stare de reorganizare judiciară (insolvență), faliment sau lichidare. O firmă poate adjudeca maximum șase amplasamente: două în zona centrală și patru în cartiere. Implicit, vor fi cel puțin trei câștigători/chiriași și cel mult 18.

 

Pentru amplasamentele situate în zona centrală a municipiului, preţul minim de la care porneşte licitaţia este de 1,20 lei/mp/zi/amplasament, iar pentru amplasamentele situate în zonele de cartier a municipiului, preţul  minim de la care porneşte licitaţia este de 1 leu/mp/zi/amplasament.

 

Practic, pentru suprafața unui chioșc din zona centrală se va plăti o chirie de minimum 6 lei/zi, iar pentru suprafața unui chioșc amplasat în cartiere, cel puțin 5 lei/zi. Dacă toate amplasamentele s-ar adjudeca la prețul minim (ceea ce este improbabil), municipalitatea Târgu Mureș ar primi anual suma de 35.040 lei.

 

Liviu DAMIAN

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare