FAPT – Aeroportul Transilvania primește aproape 16.000 de metri pătrați de teren din satul Chirileu pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare

EXTINDERE. Aeroportul Transilvania primește în administrare, via Consiliul Județean (CJ) Mureș, 15.725 de metri pătrați de teren de pe raza satului Chirileu (comuna Sânpaul) pentru dezvoltare. Transferul de proprietate s-a făcut pe repede înainte, în mai puțin de 3 luni.

 

În 31 octombrie 2019, CJ Mureș a solicitat forului deliberativ din Sânpaul suprafața de teren de lângă aeroport, solicitarea a fost acceptată în 12 noiembrie, iar după 5 zile a fost semnat protocolul de predarea-preluare. Motivația transferului constă în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, Aeroportul Transilvania neavând altă posibilitate de extindere în partea nordică a pistei de aterizare-decolare.

 

Pentru ca forul deliberativ județean să poată decide viitoare finanțări ale aeroportului pe terenul dat în administrarea Aeroportului Transilvania, acesta va fi declarat de interes public județean.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare