FINANȚARE 2020 – Liceele agricole din Târgu Mureș și Reghin, finanțate de la bugetul de stat cu câte 350.000 de lei

OFICIAL. Cele două licee agricole din județul Mureș, respectiv Liceul Tehnologic “Ioan Bojor” din Reghin (foto mic jos, stânga) și Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu Mureș (foto mic jos, dreapta) vor fi finanțate în acest an de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii, cu câte 350.000 de lei.

 

Banii au fost cuprinși în Legea bugetului de stat pe anul 2020, iar celor două licee li se va transfera în acest an câte 175.000 de lei credite de angajament și 175.000 de lei credite bugetare. Această susținere financiară din partea Ministerului Agriculturii, care în acest an era estimată inițial la 265.000 de lei/liceu agricol, poate fi alocată pentru activități didactice și pentru înființarea de noi specializări.

 

La începutul anului 1990, în România existau peste 200 de licee agricole care furnizau forța de muncă tânără și specializată în agricultură, însă din cauza subfinanțării numărul acestora a scăzut până la 58. Pentru stoparea declinului învățământului agricol românesc, proiectul privind susținerea liceelelor agricole din bugetul ministerului prevede finanțarea anuală a acestora, sumele alocate urmând să scadă treptat până în 2023, când ar ajunge la 175.000 de lei.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare